'Minder kiloknallers dan keurmerkaanbiedingen'

kiloknaller

Voor het eerst bieden supermarkten minder kiloknallers, vleesaanbiedingen in supermarkten zonder dierenwelzijnskeurmerk, dan vleesaanbiedingen met wel een keurmerk aan. Dat meldt Wakker Dier op basis van aanbiedingen in supermarktfolders over het eerste kwartaal van dit jaar.

De dierenwelzijnsorganisatie spreekt van een belangrijke mijlpaal. Van alle vleesaanbiedingen in het afgelopen kwartaal was 48 procent zo'n kiloknaller. Dat is volgens Wakker Dier 'nog steeds absurd veel'. De dertien supermarkten uit het onderzoek deden in die drie maanden in totaal 3800 keer een vleesproduct in de aanbieding.

'Dieren betalen de prijs'

Volgens de organisatie veroorzaken supermarkten veel dierenleed door te stunten met goedkoop vlees. 'De dieren betalen die lage prijs met slechte leefomstandigheden', aldus Wakker Dier.

[intermezzo:1]
Lees ook
Groothandel Sligro kiest voor Beter Leven Kip

Groothandel Sligro kiest voor Beter Leven Kip

Sligro kiest als eerste groothandel voor Beter Leven kip. Vanaf 2023 ligt er alleen nog maar kip met minimaal één Beter Leven-ster is de schappen. Dat meldt Wakker Dier met een persbericht.

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.