Minder Deens varkensvlees naar Japan

Deens varkensvlees niet meer zo veel naar JapanKOPENHAGEN - De export van Deens varkensvlees naar Japan – een van de grootste afnemers van Danish Crown - is in de eerste vijf maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode in 2005 met 29 procent teruggelopen.

De Denen wijten de tegenvallende ontwikkeling aan het geluwde effect van de vrees voor BSE en vogelpest.

De Japanse varkensvleesconsumptie zat als gevolg van die vrees een tijd lang flink in de lift, maar nu keert de afzet terug naar het normale niveau van 2003.

Het Deense exportvolume op de Japanse markt was in 2005 230.000 ton. Het topjaar was tot dusver 2004, toen daar bijna 291.000 ton werd afgezet. (WV)

Lees ook
Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvingen in november het certificaat en predicaat ‘Met Krul’ van Livar. Alle zeven hebben 100% Livar varkensvlees in het assortiment. Met dit predicaat wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.