Minder Deens varkensvlees naar Japan

Deens varkensvlees niet meer zo veel naar JapanKOPENHAGEN - De export van Deens varkensvlees naar Japan – een van de grootste afnemers van Danish Crown - is in de eerste vijf maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode in 2005 met 29 procent teruggelopen.

De Denen wijten de tegenvallende ontwikkeling aan het geluwde effect van de vrees voor BSE en vogelpest.

De Japanse varkensvleesconsumptie zat als gevolg van die vrees een tijd lang flink in de lift, maar nu keert de afzet terug naar het normale niveau van 2003.

Het Deense exportvolume op de Japanse markt was in 2005 230.000 ton. Het topjaar was tot dusver 2004, toen daar bijna 291.000 ton werd afgezet. (WV)

Lees ook
5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

Nederlandse slachterijen hebben in de eerste 23 weken van 2022 minder varkensvlees verwerkt, meldt Varkens.nl. 5 procent minder varkens werden geslacht in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

ABN AMRO: CO2-voetafdruk Nederlandse varkens behoort tot laagste ter wereld

2021 was een slecht jaar voor de Nederlandse varkenshouderij. Enerzijds lagen de prijzen voor varkensvlees laag, terwijl varkenshouders anderzijds geconfronteerd werden met hoge kosten. Maar er is ook goed nieuws.