Minder administratieve last Besluit Verpakkingen

Directeur Jan Storm van NedvangROTTERDAM- Nedvang-directeur Jan Storm gaat op het congres Verpakking in Perspectief, op 28 april in Rotterdam dieper in op het Besluit Verpakkingen. Interessant voor kleinere bedrijven is dat zij via brancheorganisaties hun administratieve last kunnen beperken.

Het Besluit Verpakkingen is op 1 januari is ingegaan. De nieuwe wet maakt bedrijven verantwoordelijk voor de kosten van de inzameling en recycling van verpakkingen. Om dit collectief te organiseren is door het bedrijfsleven de stichting Nedvang opgericht.

De doelstelling van Nedvang zit in de naam opgesloten: Nederland van afval naar grondstof. Nedvang streeft naar creatieve en efficiënte oplossingen voor het afvalverwerkingvraagstuk, waarbij verpakkingsafval een tweede leven krijgt als grondstof, brandstof of bouwstof.

Storm zal tijdens Verpakking in Perspectief ingaan op wat het Besluit Verpakkingen voor het bedrijfsleven in de praktijk betekent. Nedvang wil bedrijven de mogelijkheid bieden aan het Besluit te voldoen met zo min mogelijk administratieve rompslomp.

Verder zal hij ingaan op het overleg van Nedvang met brancheorganisaties, waarmee het mogelijk wordt dat kleine bedrijven zich via hun brancheorganisatie bij Nedvang aan kunnen sluiten. Op die manier ondervinden de kleine bedrijven minder administratieve lasten van het Besluit Verpakkingen.

Lees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.