Minder administratieve last Besluit Verpakkingen

13 augustus 2012 redactie

Directeur Jan Storm van NedvangROTTERDAM- Nedvang-directeur Jan Storm gaat op het congres Verpakking in Perspectief, op 28 april in Rotterdam dieper in op het Besluit Verpakkingen. Interessant voor kleinere bedrijven is dat zij via brancheorganisaties hun administratieve last kunnen beperken.

Het Besluit Verpakkingen is op 1 januari is ingegaan. De nieuwe wet maakt bedrijven verantwoordelijk voor de kosten van de inzameling en recycling van verpakkingen. Om dit collectief te organiseren is door het bedrijfsleven de stichting Nedvang opgericht.

De doelstelling van Nedvang zit in de naam opgesloten: Nederland van afval naar grondstof. Nedvang streeft naar creatieve en efficiënte oplossingen voor het afvalverwerkingvraagstuk, waarbij verpakkingsafval een tweede leven krijgt als grondstof, brandstof of bouwstof.

Storm zal tijdens Verpakking in Perspectief ingaan op wat het Besluit Verpakkingen voor het bedrijfsleven in de praktijk betekent. Nedvang wil bedrijven de mogelijkheid bieden aan het Besluit te voldoen met zo min mogelijk administratieve rompslomp.

Verder zal hij ingaan op het overleg van Nedvang met brancheorganisaties, waarmee het mogelijk wordt dat kleine bedrijven zich via hun brancheorganisatie bij Nedvang aan kunnen sluiten. Op die manier ondervinden de kleine bedrijven minder administratieve lasten van het Besluit Verpakkingen.

Altijd op de hoogte blijven?