Miljoeneninvestering voor Zwitserse kweekvlees-ontwikkelaar

23 oktober 2024 Redactie Food
De Zwitserse ‘deeptech’ start-up Sallea heeft 2,6 miljoen dollar opgehaald voor de ontwikkeling van hun eetbare scaffolds voor kweekvlees en -vis.

Het is Sallea’s eerste aandeleninvestering. De pre-seedfinancieringsronde werd geleid door Founderful in samenwerking met Kost Capital. Sallea haalde eerder al 1,8 miljoen dollar op aan subsidies en onderzoeksbeurzen. Met de financiering wil de start-up pilotprojecten starten met kweekbedrijven van over de hele wereld en een leidende positie innemen als leveranciers van scaffolds.

Scaffolds zijn 3D-rasters waarmee je vlees- en visproducten kunt kweken met een structuur, zoals steaks en filets. In een bioreactor groeien de cellen tegen het raster aan, waardoor ze een vorm krijgen. Omdat de scaffolds niet worden verwijderd, moeten ze oplossen en/of eetbaar zijn. Sallea maakt eetbare scaffolds die de celgroei ondersteunen. Naar eigen zeggen verbetert de technologie zowel de textuur van het vlees als de voedingswaarde.

Zwitserse kweekvlees-ontwikkelaar Simona Fehlmann, Anna Bünter en Dr. Nicole Kleger.

Dr. Nicole Kleger (CTO) en Simona Fehlmann (CEO) ontwikkelden de scaffold-technologie aan de universiteit ETH Zürich. Tijdens Sallea’s oprichting in november 2023 voegde CCO Anna Bünter zich bij het team. "We willen de productie van hoogwaardige kweekproducten versnellen en de kosten verlagen", zegt Fehlmann. "Met deze investering kunnen we onze capaciteit uit te breiden, samenwerkingen aangaan en onze technologie verder ontwikkelen."

 

Altijd op de hoogte blijven?