Michiel Herkemij vertrekt na jaar als ceo bij Vion Food

attachment-001_rb-image-1690592

Michiel Herkemij heeft zijn vertrek als ceo van Vion Food aangekondigd. Herkemij, die die functie sinds 15 januari 2014 bekleedde, en de raad van commissarissen van Vion Food hebben in onderling overleg vastgesteld dat het na een aantal ingrijpende maatregelen die onder Herkemij zijn doorgevoerd, tijd is voor ander leiderschap in de onderneming.

'Eerder dit jaar liet de ceo al weten 'geen vleesman' te zijn', aldus Vion Food. 'Als man van buiten was Herkemij echter in staat een aantal ingrijpende beslissingen te nemen, waaronder een aantal grote desinvesteringen. Deze 'turn-around' heeft voor meer financiële stabiliteit bij het bedrijf gezorgd. Daarnaast heeft Michiel Herkemij een aantal strategische opties uitgewerkt'. Nu is het volgens de raad van commissarissen 'tijd voor een andere leiderschapsstijl om Vion Food verder op te bouwen'.

Stijging bedrijfsresultaat

Onder leiding van Herkemij heeft Vion Food voor het eerst sinds lange tijd weer een stijging van het bedrijfsresultaat laten zien op basis van een meer commerciële en klantgerichte aanpak. 'Ook is het voortouw genomen in het meer transparant maken van de gehele sector', stelt het concern. Vion Food publiceert als eerste bedrijf in Nederland de diverse keuringsrapporten integraal op zijn website en maakt op die wijze ook incidenten kenbaar die in het bedrijfsproces zijn opgetreden. Vion Food: 'Mede dankzij deze nadruk op kwaliteit en voedselveiligheid beschikt Vion Food over nagenoeg alle relevante kwaliteitskeurmerken die wereldwijd worden gevoerd.'

Persoonlijke ambitie

Herkemij: 'Mijn taak zit erop. Ik ga weer doen waar mijn persoonlijke ambitie ligt: zaken doen met merken in een internationale werkomgeving.'

Solide toekomst

Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen: 'Onder leiding van Michiel zijn de contouren van een solide toekomst voor Vion Food zichtbaar geworden. Op die basis kunnen we met vertrouwen vooruitkijken naar de toekomst. Wij danken Michiel voor zijn inzet en bijdrage in de afgelopen periode.'

Soepele overgang

Vion Food en Herkemij gebruiken de komende tijd om de overgang naar een opvolger zo soepel mogelijk te laten verlopen. De raad van commissarissen heeft commissaris Tom Heidman bereid gevonden om als interim-ceo te fungeren. Hij treedt tijdelijk terug uit de rvc tot een nieuwe ceo is aangesteld.

Lees ook
Koning in gesprek met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen

Koning in gesprek met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen

Tijdens een werkbezoek van Koning Willem Alexander aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sprak hij met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen. “Heel goed dat Koning Willem Alexander zich uit de eerste hand laat informeren over de manier waarop overheid en bedrijfsleven het dierenwelzijn in Nederlandse slachterijen borgen.”

Verscherpt toezicht slachterij Gosschalk stopt

Verscherpt toezicht slachterij Gosschalk stopt

Gosschalk in Epe voldoet weer aan de voorwaarden van regulier toezicht. Gisteren hief de NVWA het verscherpte toezicht op de roodvlees-slachterij op.

CEO Makro Nederland vertrekt per 31 december 2021

CEO Makro Nederland vertrekt per 31 december 2021

Paul Peereboom heeft afscheid genomen van zijn functie als CEO bij Makro. Fraser Parker neemt zijn werkzaamheden voorlopig waar, totdat er een nieuwe CEO is gevonden.