'Mensenvlees smaakt goed

13 augustus 2012 Tom van der Meer

KASSEL - Het smaakt als varkensvlees, al is het wat scherper, krachtiger. Dat zei Armin Meiwes, beter bekend als de kannibaal van Rothenburg, gisteren in een televisie-interview bij RTL 'Extra Spezial'.

KASSEL - Het smaakt als varkensvlees, al is het wat scherper, krachtiger. Dat zei Armin Meiwes, beter bekend als de kannibaal van Rothenburg, gisteren in een televisie-interview bij RTL ‘Extra Spezial’.


Journalist Günter Stampf mocht de 45-jarige man interviewen in de gevangenis in Kassel. Meiwes werd in maart 2001 gearresteerd omdat hij de 42-jarige computerexpert Brandes gedood had en delen van zijn lichaam had verorberd, naar eigen zeggen uit liefde. De dader kreeg levenslang.


'30 jaar naar verlangd'

'De eerste happen gaven natuurlijk eerst een grappig, ondefinieerbaar gevoel. Ik had er dan ook al 30 jaar naar verlangd dat deze innerlijke verbinding door dit vlees perfect zou worden. Het smaakt echt goed.' Hij zegt dat Brandes nu een deel van hem is.


Hij vertelt ook dat zijn moeder hem vroeger het sprookje van Hans en Grietje voorlas waarbij Hans door de heks werd vetgemest om te worden opgegeten. 'Je staat ervan te kijken hoeveel ‘Hansjes’ er bestaan.'


Volgens hem zijn er alleen al in Duitsland ongeveer 10.000 kanibalen en ‘slachtoffers’ op internet actief. Meiwes zelf had contact met ruim 400 mannen.


Onzevader

Hij filmde hoe hij het slachtoffer in stukken heeft gesneden, at 20 kilo van de man en heeft de rest van het lichaam in de tuin begraven, terwijl hij het Onzevader bad. 'In principe ben ik een heel normaal mens', zegt Meiwes.


Lees ook:

Commotie over 'jodenhaasje' (17 juni 2007)


Canadees 'verwerkt' mensen in eigen slachterij (22 januari 2007)


 

Altijd op de hoogte blijven?