Meneer Wateetons en slager Erik Waagmeester geven masterclass Varken uitbenen

17 april 2023 Redactie Vleesmagazine

De Week van de Slager is begonnen. Niet alleen bij de slager zelf maar ook online met het Festival van de Slager. Meneer Wateetons en ambachtelijk slager Erik Waagmeester geven in de Cinematent van het Festival een masterclass Varken uitbenen.

Het doel van de Week van de slager is jongeren en zij-instromers enthousiasmeren voor het slagersvak. Online gebeurt onder andere met het Festival van de Slager. Dit online festival biedt een programma met filmpjes, podcasts, recepten, opleidings- en beroepsinformatie enzovoorts. In de Cinematent geven Meneer Wateetons en ambachtelijke slager Erik Waagmeester van Slagerij De Wit op dinsdag 18 april om 20.30 de online masterclass Varken uitbenen.

Masterclass Varken uitbenen

In deze masterclass leggen de twee uit waar welk stukje varkensvlees vandaan komt. Kennis en bezieling gaan hand in hand als Meneer en Erik aan de slag gaan. De avond begint met een half varken en eindigt met kennis en begrip voor de (on)mogelijkheden van het verwaarden van een dier. Kijkers weten na afloop alles over de ham, spareribs en waarom de varkenshaas niet in de aanbieding kan zijn.

Ambachtelijk slager Erik Waagmeester is eigenaar van Slagerij de Wit in Amsterdam en staat bekend om zijn zelfgemaakte worst. Erik vertelt vol passie over zijn vak; zijn slagerij is zijn podium. Foodwriter Meneer Wateetons verdiept zich graag grondig in zijn onderwerpen. Hij heeft diverse titels op zijn naam staan zoals De Worstbijbel en Over Charcuterie en schrijft een column voor Vleesmagazine.

Week van de Slager

De gratis online Masterclass is onderdeel van de Week van de Slager, een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf uitgevoerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Slagers promoten deze week hun vak. Dat gebeurt in de slagerij zelf, op scholen en online.

 

Altijd op de hoogte blijven?