Megafusie in Franse vleessector

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

PARIJS - De Franse vleesverwerker Bigard neemt de Socopa over. Daarmee ontstaat een megaconcern met een omzet van 4 miljard euro.

PARIJS - De Franse vleesverwerker Bigard neemt de Socopa over. Daarmee ontstaat een megaconcern met een omzet van 4 miljard euro.

De bedrijven produceren rund-, varkens-, lams- en kalfsvlees. Bigard heeft nu nog 17 productielocaties. Door de overname komen er nog 24 bij. Bigard had vorig jaar ook al vleesverwerker Charal overgenomen.

Door de fusie wil Bigard zich kunnen meten met grote concerns als Vion en Danish Crown. Die zijn echter nog wel een stuk groter.

Als de Franse mededingingsautoriteiten (DGCCRF) toestemming verlenen, vindt de overname plaats met ingang van januari 2009. Groupe Bigard krijgt 51 procent van de aandelen, de oude aandeelhouders van Socopa 34 procent.

Lees ook:

Franse slachterijen 'onder de maat' (5 mei 2008)

Fransen roepen meer vlees terug (4 april 2008)

Fransen laten rundvlees vallen (3 april 2008)

Al tientallen Fransen ziek van besmet vlees (26 maart 2008)

Tonnen vervuild vlees in Franse winkels (25 maart 2008)

Franse kippenvleessector verdacht van prijsafspraken (14 maart 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Frans vlees

Altijd op de hoogte blijven?