Megafusie in Franse vleessector

attachment-001_food-image-VLS5452I01

PARIJS - De Franse vleesverwerker Bigard neemt de Socopa over. Daarmee ontstaat een megaconcern met een omzet van 4 miljard euro.

PARIJS - De Franse vleesverwerker Bigard neemt de Socopa over. Daarmee ontstaat een megaconcern met een omzet van 4 miljard euro.

De bedrijven produceren rund-, varkens-, lams- en kalfsvlees. Bigard heeft nu nog 17 productielocaties. Door de overname komen er nog 24 bij. Bigard had vorig jaar ook al vleesverwerker Charal overgenomen.

Door de fusie wil Bigard zich kunnen meten met grote concerns als Vion en Danish Crown. Die zijn echter nog wel een stuk groter.

Als de Franse mededingingsautoriteiten (DGCCRF) toestemming verlenen, vindt de overname plaats met ingang van januari 2009. Groupe Bigard krijgt 51 procent van de aandelen, de oude aandeelhouders van Socopa 34 procent.

Lees ook:

Franse slachterijen 'onder de maat' (5 mei 2008)

Fransen roepen meer vlees terug (4 april 2008)

Fransen laten rundvlees vallen (3 april 2008)

Al tientallen Fransen ziek van besmet vlees (26 maart 2008)

Tonnen vervuild vlees in Franse winkels (25 maart 2008)

Franse kippenvleessector verdacht van prijsafspraken (14 maart 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Frans vlees

Lees ook
Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor...

Sealwise panelen bereiken 99,8 procent viruseliminatie

Sealwise panelen bereiken 99,8 procent viruseliminatie

In de strijd tegen levensbedreigende virussen als Covid-19 is het voorkomen van besmetting van vitaal belang. In de voedselverwerkende industrie is men dan ook naarstig op zoek naar manieren om omgevingen optimaal te vrijwaren. Sealwise Nederland produceert kunststof panelen, die een 99,8 procent eliminatie van virussen en bacteriën garanderen. Daarnaast...

Corona: Vlaamse slachterij test 67 werknemers positief

Corona: Vlaamse slachterij test 67 werknemers positief

De uitbraak van het coronavirus bij Westvlees blijkt groter dan gedacht: vrijdag 7 augustus zijn 67 werknemers positief getest op corona; donderdag waren dat er nog 50.Dat meldt VMTFood. Het grootste deel van de betreffende afdeling is nu getest. Ook medewerkers van andere afdelingen van de slachterij met 850 werknemers moeten een test ondergaan. Het...