Meer variaties op Rembrandt

7 december 2007 Slagerswereld

Rembrandt van Rijn was een veelzijdig schilder. Vandaar een tweede serie recepten . Koop een fraai schilderspalet en leg daarop een aantal variaties met een fantasienaam. In dit geval uiteraard namen die met Rembrandt te maken hebben. Combineer eventueel met bijpassende sauzen

Rembrandt van Rijn was een veelzijdig schilder. Vandaar een tweede serie recepten. Koop een fraai schilderspalet en leg daarop een aantal variaties met een fantasienaam. In dit geval uiteraard namen die met Rembrandt te maken hebben. Combineer eventueel met bijpassende sauzen.

 Abrikozenvleesch


Grondstoffen:

1 kilo mals rundvlees

100 gram gedroogde abrikozen


Hulpstoffen per kilo:

25 gram/kilo Droogmarinade Ardèche met zout (Degens)

barbecuesaus (Wyko)


Bewerking:

Doe in elke steak een halve gedroogde abrikoos. De abrikozen mogen niet geweekt worden. Ze worden vanzelf zacht wanneer ze in de dubbelgeslagen steak zitten. Steek het lapje goed dicht en werk de buitenkant af met de droogmarinade Ardèche.


Tip:

Presenteer bij deze steak de barbecuesaus. Maak een kleurrijke en smakelijke maaltijd van door bij de steak eveneens aardappelpuree, doppers en worteltjes te serveren.


Kalfschgekruyd


Grondstoffen:

1 kilo kalfsfricandeau

150 gram appels Granny Smith


Hulpstoffen:

25 gram/kilo droogmarinade Verdon met zout (Degens)

knoflooksaus Espana (Wyko)


Bewerking:

Snijd mooie plakken van de kalfsbovenbil of een gelijkwaardig artikel. Plet de plakken voorzichtig. Sla ze niet kapot. Schil Granny Smith-appels, verwijder het klokhuis en snijd er plakken van. Leg een paar plakken appel op één helft van de schnitzel en sla hem dubbel. Steek de schnitzel vast met een prikker en strooi de droogmarinade over de buitenkant.


Tip:

Bak de steak in een paar minuten om en om gaar. Serveer er wilde rijst en een lekkere knoflooksaus bij. Voor de liefhebber mag appelcompôte niet ontbreken.


Gevulde verckens


Grondstoffen:

1 kilo schnitsels van de varkens platte bil

150 gram Griekse feta


Hulpstoffen:

25 gram/kilo droogmarinade Souvlaki met zout (Degens)


Bewerking:

Maak schnitzels van ongeveer 100 gram en vul ze met feta die goed is uitgelekt en eventueel nog wat klein gesneden is. Steek de dubbelgeslagen plak goed dicht en werk hem af met de droogmarinade Souvlaki.


Tip:

Presenteer deze steak in combinatie met de zigeunersaus. Presenteer deze saus, eventueel voorverpakt, meteen naast de gevulde verckens.


  Abrikozenvleesch Kalfsgekruyd Gevulde Verckens
Kostprijs € 7,10/kg € 9,30/kg € 7,20/kg
Adviesverkoopprijs € 15,75/kg € 19,85/kg € 15,95/kg
SIW 8 % 8 % 8 %
Marge circa 48 % 46 % 48 %


De prijzen in euro’s zijn dagprijzen en kunnen dus afwijken, evenals de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. De marge is door iedere slager zelf te bepalen.

 

Altijd op de hoogte blijven?