Meer miljoenen voor Meatable

piggy-bank-1595992_1280

Afbeelding van Andreas Breitling via Pixabay 

Meatable heeft $47 miljoen aan nieuwe financiering binnengesleept. Een consortium van verschillende life science- en voedselbedrijven, waaronder DSM, investeren in de kweekvleesmaker.

Met het geld werkt Meatable verder aan de ontwikkeling en productie van kweekvlees, dat gemaakt wordt met stamcellen en niet verschilt van slachtvlees. Het Nederlandse bedrijf wil onder meer een kleinschalige productiefaciliteit opzetten op de Biotech Campus Delft. De start-up hoopt de eerste producten in 2025 voor een goede prijs bij de consument te brengen. De focus ligt daarbij ten eerste op varkens- en rundvlees, maar de technologie van Meatable kan worden aangepast aan alle celsoorten.

In totaal is inmiddels $60 miljoen beschikbaar gesteld door investeerders. Bij deze nieuwe ronde zitten naast DSM ook Dr. Rick Klausner, Section 32 en Dr. Jeffrey Leiden. Bestaande investeerders, zoals BlueYard Capital, Agronomics, Humboldt en Taavet Hinrikus, doen daarnaast een extra duit in het zakje.  

Dossiers
Lees ook
Consument gaat voor kweekvlees, mits betaalbaar, lekker en veilig

Consument gaat voor kweekvlees, mits betaalbaar, lekker en veilig

Vier op de tien consumenten probeert graag een stukje kweekvlees, maar wel onder enkele voorwaarden. Dit aantal kan groeien, mits ontwikkelaars bereid zijn transparant over hun producten te communiceren.

Half miljard dollar voor Livekindly

Half miljard dollar voor Livekindly

In een jaar tijd heeft Livekindly Collective meer dan een half miljard dollar aan financiering opgehaald. $135 miljoen was al binnen, maar daar komt nu nog eens $335 miljoen bij. Dat maakt het collectief van heritage- en startup-merken een van de drie hoogst gefinancierde en snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven.

Kostprijs kweekvlees kan in toekomst omlaag

Kostprijs kweekvlees kan in toekomst omlaag

In de toekomst kan de kostprijs van kweekvlees omlaag. Volgens CE Delft is een kostprijsbesparing tot 75 procent mogelijk, waardoor de productiekosten dichtbij de kosten van de gewone vleesproductie komen te liggen.