Meatable is een van de bedrijven die zich heeft gevestigd op de Biotech Campus in Delft. Deze campus, een initiatief van DSM, biedt expertise en faciliteiten aan innovatieve startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie. 

De start-up Meatable ontwikkelt vlees dat geproduceerd wordt vanuit één cel, zonder dat er dieren voor geslacht hoeven te worden. De verhuizing komt op een goed moment voor het bedrijf. “De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is ontzettend belangrijk voor ons", zegt Krijn de Nood, CEO van Meatable. "Hiermee krijgen we als startup toegang tot de expertise van DSM op het gebied van opschaling, product development en voedselregelgeving. Daarmee komt de realisatie van onze plannen weer een paar flinke stappen dichterbij."

Het doel van de Biotech Campus Delft is om een innovaties op het gebied van biotechnologie te versnellen. Edith Schippers, president DSM Nederlang zegt 'verheugd' te zijn met de komst van Meatable. "Net als DSM houdt Meatable zich bezig met de vraag hoe we in de toekomst onze voedselproductie vorm moeten gaan geven met een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en gezondheidswensen van consumenten. Deze startup kan nu zijn voordeel halen uit de kennis en expertise die beschikbaar is op de Campus. Door samen te werken met kleine innovatieve biotech bedrijven zoals Meatable, komen we sneller tot innovatieve oplossingen die essentieel zijn voor de ontwikkeling naar een duurzame ‘bio-based’ toekomst.”

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?