Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

17 november 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Meatable

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.

Meatable kondigde in oktober de uitbreiding naar Singapore aan. In samenwerking met ESCO Aster gaat Meatable gekweekte varkensvleesproducten als dumplings en worsten op deze markt brengen. De nieuwe samenwerking met Love Handle maakt deel uit van deze plannen. De Nederlandse start-up wil de komende jaren meer dan 60 miljoen euro investeren in de Singaporese uitbreiding.

Future of Meat

In het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum combineren Meatable en Love Handle hun kennis voor de ontwikkeling van hybride producten. Het wordt een combinatie van het kweekvlees van Meatable en de plantaardige producten van Love Handle. Sinds 2020 produceert Love Handle plantaardige producten voor de Aziatische markt. In het assortiment zitten onder andere pastrami gemaakt van jackfruit en plantaardige kipproducten en worst.

Beide partijen investeren 6 miljoen in het nieuwe centrum. Ook andere plantaardige startups zijn welkom om hier te werken aan hun innovaties. De samenwerking kwam tot stand dankzij de Singapore Economic Development Board (EDB), een overheidsorganisatie die de positie van Singapore als toonaangevend innovatiecentrum ondersteunt.

Hybride producten

De basis voor de hybride producten vormt het kweekvlees van Meatable. Hieraan wordt plantaardige proteïne van Love Handle toegevoegd om de eigenschappen van het vlees te versterken. Uiteindelijk wil Meatable hybride producten met dezelfde eigenschappen als ‘normaal’ vlees. De partijen willen producten als dumplings, pulled pork, buikspek, gehaktballen, vleeswaren en pasteitjes op de markt brengen. In 2024 moeten deze verkrijgbaar zijn in Singaporese restaurants en in 2025 in de supermarkt.

Bron: Meatable

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?