Meatable breidt uit naar Singapore

Meatable worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Foto: Meatable

In samenwerking met ESCO Aster brengt Meatable gekweekt varkensvlees op de markt in Singapore. Het is de eerste internationale uitbreiding van de kweekvleesproducent. Singapore gaf als eerste land ter wereld goedkeuring aan kweekvlees.

Meatable ontwikkelde de afgelopen periode gekweekt varkensvlees met “dezelfde structuur, textuur, sappigheid en uitgesproken varkenssmaak die klanten kennen en waar ze van houden.” Meatable brengt onder andere dumplings en worsten op de markt in Singapore.

Voor de uitbreiding werkt Meatable samen met ESCO Aster, de eerste en enige productiefaciliteit ter wereld die wettelijke goedkeuring heeft gekregen voor de productie van kweekvleesproducten in Singapore. Hierdoor kan Meatable de producten sneller op de markt brengen. De twee bedrijven gaan samen gekweekt varkensvlees produceren, wat in 2024 in geselecteerde restaurants verkrijgbaar moet zijn.

De keuze voor Singapore werd bewust gemaakt. Meatable noemt het Zuidoost-Aziatische land een toonaangevend voedsel- en landbouwcentrum. In 2020 keurde Singapore gekweekt vlees goed. Met de productie van kweekvlees in de ESCO Aster-faciliteit wil het land in 2030 30 procent van de voedingsbehoeften lokaal en duurzaam produceren. Momenteel importeert het land 90 procent van al het voedsel. De gemiddelde vleesconsumptie ligt op 62 kg per persoon. In 2020 werd er in Singapore meer dan 123.000 ton varkensvlees geconsumeerd.

Bron: Meatable

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

RESPECTfarms gaat onderzoeken of het mogelijk is om op een duurzame manier vlees te produceren op boerderijen zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners wordt in januari 2023 gestart met een haalbaarheidsstudie.

Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’

Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’

Het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) organiseert op 1 februari de ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’.

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.