Meat Summit in Kopenhagen met Brandt&Levie

11 augustus 2016

De Deense slager Micheal Museth organiseert van 19 t/m 21 augustus de Meat Summit tijdens de Copenhagen Food & Cooking Festival. De focus ligt op het herstellen van traditionele methodes in het slagersvak en deze doorgeven aan de komende generaties. Op de Meat Summit zijn slagers uit verschillende landen vertegenwoordigd.

‘Het is een ambitieus project, maar het is ook een belangrijk project. Niet alleen voor de kwaliteit van onze levensmiddelen hier en nu, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen en komende generaties slagers die hun trots en professionele ethos weer gaan opeisen. In Denemarken werken de meeste slagers in supermarkten, ze verkopen vleesproducten met vulstoffen en additieven’ vertelt Michael Museth.

PortraitMichaelMuseth-225x300 Micheal Museth. Foto: People's Foodhouse (Folkets Madhus)

Internationaal

Op de Meat Summit komen slagers uit Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Polen Canada, Denemarken, Amerika en Engeland. Deze slagers delen allemaal de visie van Museth en proberen deze uit te dragen in hun eigen land. Brandt&Levie vertegenwoordigt Nederland op het Meat Summit.

Ambacht

‘Het is tegenwoordig lastig om slagers te vinden die geen industriële hulpstoffen en geen versnelde productiemethodes gebruiken. Slagers zouden moeten vertrouwen op de traditionele bereidingsmethodes die de textuur en smaak van het vlees behouden’, vertelt Museth. ‘Een salami heeft bijvoorbeeld vijf dagen nodig in de roker, terwijl in de industrie dit proces slechts vijf uur in beslag neemt. Er zit natuurlijk verschil in smaak en kwaliteit, maar met de lage prioriteiten van vandaag de dag en omdat tijd geld is, kiezen veel slagers hier toch voor. Ik wil de beroepstrots in het vak en het eten op de eettafel herstellen.’

Altijd op de hoogte blijven?