Meat Processing Systems verkocht

13 augustus 2012 Edwin Rensen

LICHTENVOORDE - Barclays Private Equity, de investeringstak van de Britse bank Barclays, neemt machinefabrikant Meat Processing Systems (MPS) in Lichtenvoorde over van de Duitse participatiemaatschappij Steadfast Capital en de Nederlandse kapitaalverschaffer Penguin Ventures.

LICHTENVOORDE - Barclays Private Equity, de investeringstak van de Britse bank Barclays, neemt machinefabrikant Meat Processing Systems (MPS) in Lichtenvoorde over van de Duitse participatiemaatschappij Steadfast Capital en de Nederlandse kapitaalverschaffer Penguin Ventures.

Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Met de overname is volgens ingewijden een bedrag van 150 à 200 miljoen euro gemoeid. MPS levert installaties voor de slacht en de vleesverwerking. Het bedrijf telt zo'n 500 werknemers en boekte in 2008 een nettowinst van 11 miljoen euro op een omzet van 86 miljoen, zo blijkt uit de laatst gedeponeerde jaarrekening. Daarmee is de nettowinst met 29% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor en de omzet met 26%.

Het bedrijf heeft de afgelopen 10 jaar vanuit Lichtenvoorde en zijn productiefaciliteit in China wereldwijd meer dan 900 systemen geïnstaleerd.

Lees ook:
MPS neemt concurrent over (6 januari 2010)
Open dag MPS trekt duizenden (9 juni 2008)
MPS sleept grootste order ooit binnen (14 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over MPS

Altijd op de hoogte blijven?