McDonald's prijzig in België

attachment-001_food-image-VLS4682I01

ANTWERPEN - Eten bij McDonald's in België is duurder dan in haar buurlanden. Volgens McDonald's België ligt dit aan de hogere levensstandaard.

ANTWERPEN - Eten bij McDonald's in België is duurder dan in haar buurlanden. Volgens McDonald's België ligt dit aan de hogere levensstandaard.


Een cheeseburger kost bij onze zuiderburen 1,95 euro. In Frankrijk is deze bijna 50 procent goedkoper: 95 eurocent. Duitsers kunnen de cheeseburger voor 1 euro bemachtigen. In Nederland kost deze iets meer dan anderhalve euro, zo meldt De Morgen.


De krant stelt dat ook andere items, zoals hamburgers, cola, friet, filet-o-fish aanmerkelijk duurder zijn in Belgische McDonald's-filialen.


Hogere btw

'Onze loonkosten en dus de levensstandaard van de Belgen is hoger dan die van onze buurlanden. Ook onze btw ligt hoger', zo verdedigt woordvoerster Kristel Muls het prijsbeleid van haar bedrijf.


Het is geen geheim dat de prijs van de McD-hamburger van land tot land verschilt. Het blad de Economist heeft zelfs op de Big Mac haar hamburgerindex gebaseerd.


Deze index geeft de prijzen per land aan en rekent deze om naar dollars. Is de prijs hoger of lager dan de prijs in de US, dan betekent dit dat de koers van de bewuste munt respectievelijk wordt over- of ondergewaardeerd ten opzichte van de dollar.

Lees ook:

Europa: still lovin' McDonald's (29 januari 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over McDonald's

Programma Vleescongres 'Meat The future'

Lees ook
Vakbonden akkoord met cao voor de slagersbranche

Vakbonden akkoord met cao voor de slagersbranche

De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) meldde vorige maand dat er een onderhandelingsresultaat met de vakbonden was bereikt voor een nieuwe cao. Vervolgens is dit resultaat ter goedkeuring voorgelegd aan de achterban van de vakbonden. Deze hebben hun goedkeuring verleend en daarmee is een nieuwe cao voor het Slagersbedrijf een feit.De nieuwe cao heeft...

Vakbonden willen meer loon

Vakbonden willen meer loon

De onderhandelingen van de slagers-CAO zijn vastgelopen. ‘Wij vinden het eindbod van 2,5% loonsverhoging te laag’, zegt CNV Vakmensen-bestuurder Jeroen Warnaar. ‘Ook is het teleurstellend dat de KNS niet wilde praten over een zwaarwerkregeling voor industriële slagers.’De gesprekken over de slagers-CAO lopen al sinds november. Op 9 januari kwam werkgeversorganisatie...

‘Bij sanering veestapel ook compensatie nodig voor vleeswerknemers’

‘Bij sanering veestapel ook compensatie nodig voor vleeswerknemers’

Zo'n 10.000 boeren komen vandaag bij elkaar in Den Haag. Zij protesteren onder andere tegen het stikstofbesluit en het advies om de veestapel in Nederland in te krimpen. FNV Voedingsindustrie maakt zich ook zorgen. Bij inkrimping van de veestapel valt een deel van het aanbod voor de vleessector weg en vervallen banen.John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie:...