McDonald's prijzig in België

13 augustus 2012 Lucien Joppen

ANTWERPEN - Eten bij McDonald's in België is duurder dan in haar buurlanden. Volgens McDonald's België ligt dit aan de hogere levensstandaard.

ANTWERPEN - Eten bij McDonald's in België is duurder dan in haar buurlanden. Volgens McDonald's België ligt dit aan de hogere levensstandaard.


Een cheeseburger kost bij onze zuiderburen 1,95 euro. In Frankrijk is deze bijna 50 procent goedkoper: 95 eurocent. Duitsers kunnen de cheeseburger voor 1 euro bemachtigen. In Nederland kost deze iets meer dan anderhalve euro, zo meldt De Morgen.


De krant stelt dat ook andere items, zoals hamburgers, cola, friet, filet-o-fish aanmerkelijk duurder zijn in Belgische McDonald's-filialen.


Hogere btw

'Onze loonkosten en dus de levensstandaard van de Belgen is hoger dan die van onze buurlanden. Ook onze btw ligt hoger', zo verdedigt woordvoerster Kristel Muls het prijsbeleid van haar bedrijf.


Het is geen geheim dat de prijs van de McD-hamburger van land tot land verschilt. Het blad de Economist heeft zelfs op de Big Mac haar hamburgerindex gebaseerd.


Deze index geeft de prijzen per land aan en rekent deze om naar dollars. Is de prijs hoger of lager dan de prijs in de US, dan betekent dit dat de koers van de bewuste munt respectievelijk wordt over- of ondergewaardeerd ten opzichte van de dollar.

Lees ook:

Europa: still lovin' McDonald's (29 januari 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over McDonald's

Programma Vleescongres 'Meat The future'

Altijd op de hoogte blijven?