McDonald's opent vleesfabriek in Ierland

attachment-001_food-image-VLS14473I01

WATERFORD – McDonald's bouwt een fabriek voor de productie van hamburgers in Carroll's Cross bij Waterford in Ierland.

WATERFORD – McDonald’s bouwt een fabriek voor de productie van hamburgers in Carroll’s Cross bij Waterford in Ierland.

De fabriek moet de circa 40.000 ton Iers rundvlees verwerken die McDonald’s jaarlijks in Ierland inkoopt. McDonald’s neemt ongeveer een tiende af van de totale Ierse rundvleesproductie. Dat is goed voor één op de vijf verkochte hamburgers van de keten in Europa. Het vlees wordt nu eerst verscheept naar Groot-Brittannië, maar de fastfoodketen wil de hamburgers voortaan zelf fabriceren in Ierland.

De nieuwe vestiging, die voor tien procent wordt gesubsidieerd door de staat, gaat in eerste instantie aan 65 mensen werk bieden. Het bedrijf heeft tegelijkertijd een nieuw contract getekend voor de levering van 18.000 ton rundvlees per jaar met Dawn Meats. De rest van het vlees is onder meer afkomstig van de vleesbedrijven Kepak en AIBP.
 

Lees ook
Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Vleesveebedrijf van Rooij werkt samen met met NextDeli. Slagers kunnen de hele of halve runderen van ‘Weivlees’ voortaan aanschaffen via dit E-commerce platform voor versspeciaalzaken.

Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

In het Waalse Fernelmont, vlakbij Namen, is op 26 april het nieuwe label Pré de chez nous gelanceerd. Een nieuw Belgisch label voor lokaal en duurzaam rundvlees. De Belgische ambachtelijke slagers gaan de producten met dit label verkopen.

Nieuwe opsporingstechniek NVWA vindt medicijnresten in rundvlees

Nieuwe opsporingstechniek NVWA vindt medicijnresten in rundvlees

Met een nieuwe detectiemethode in een onderzoeksproject heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) medicijnresten in rundvlees aangetroffen. Het gaat volgens NVWA om beperkte overschrijdingen die een minimaal risico voor de volksgezondheid kunnen geven. Het vlees is daarom uit de markt gehaald.