McDonald's ontkent breuk met Disney

13 augustus 2012 redactie

Juist hiermee wil Disney niet meer geassocieerd wordenLOS ANGELES - McDonald's bestrijdt berichten dat tekenfilmgigant Disney na dit jaar stopt met McDonald's. De Los Angeles Times schreef vorige week dat Disney kapte met de fastfoodonderneming omdat ze niet meer geassocieerd wil worden met te dikke kinderen.

De krant baseert zich op uitlatingen van 'hooggeplaatste personen' bij Disney. McDonald's ontkent de berichten. 'Twee jaar geleden al hebben wij sámen besloten, het contract open te breken', zegt vice-president Jack Daly van McDonald's. McDonald's kreeg zo de handen vrij om met andere grote animatiestudio's als Pixar (o.a. Toy Story) en Dreamworks (o.a. Shrek) zaken te doen.

De Los Angeles Times meldde dat Disney deze zomer nog komt met figuurtjes uit de animatiefilm Cars en de film Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest. Daarna zou de familiemaatschappij bij uitstek, niet meer willen worden geassocieerd met vet eten en obesitas onder kinderen.

Concurrent Dreamworks is nu met McDonald's in onderhandeling om de animatiefilm Shrek 3, die in 2007 uitkomt, via de fastfoodgigant te promoten, maar ook daar zijn er volgens de krant twijfels.

De groene goedzak Shrek kampt volgens de Dreamworks-top immers ook met overgewicht en zou eigenlijk gelinkt moeten worden aan de gezonde salades van McDonald's in plaats van aan de hamburgers en kipnuggets.

Om in tekenfilmtermen te blijven: Wordt vervolgd...

Shrek is eigenlijk ook veel te dik en zou niet geassocieerd moeten worden met hamburgers en kipnuggets

Altijd op de hoogte blijven?