MCD en Boon’s Markt stoppen met plofkip

plofkip-visual.470.300.s

De supermarkten van MCD en Boon’s Markt stoppen met het verkopen van zogenaamde plofkip.

Nog dit jaar willen de 35 MCD-supermarkten en vier winkels van Boon’s Markt overstappen op de diervriendelijkere ‘betere kip’.

Leefruimte

Deze kippen zien daglicht, hebben meer leefruimte en groeien minder hard dan de plofkip. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier is blij met deze stap van MCD en Boon’s Markt. MCD is met name in de regio Zuid-West Nederland gevestigd. Boon’s Markt zit in Vlaardingen, Woudrichem, Kerkdriel en Utrecht.

Hollandse Kip

Meer supermarktketens verkopen diervriendelijke kipproducten. Zo profileert AH zich met de Hollandse Kip en Jumbo met de Nieuwe Standaard Kip. Het overkoepelende concept Kip van Morgen zou supermarkten definitief moeten verlossen van de bekritiseerde plofkip, maar kartelwaakhond ACM oordeelde begin dit jaar dat de afspraken rond dit concept illegaal zijn.

Lees ook
Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

De driejarige Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ is gestart met als doel groei van het biologische marktaandeel en vergroting van de herkenbaarheid en het vertrouwen in het Europese biologische keurmerk. De campagne loopt tegelijkertijd in Zweden, Finland en België.

Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Picnic stapt versneld over naar Beter Leven kip

Online supermarkt versnelt de overstap naar Beter Leven-kip. Vanaf 7 mei bezorgt de online supermarkt alleen nog maar verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De kipvleeswaren volgen later.

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

De vetpercentages van (extra) mager rundergehakt in de supermarkt lopen flink uiteen, schrijft de Consumentenbond. Uit een steekproef blijkt dat het vetpercentage tussen 7,9% tot 15% kan liggen. Mager rundergehakt is daarmee vetter dan is vastgelegd in de Europese regels voor gehakt vlees.