MCD en Boon’s Markt stoppen met plofkip

plofkip-visual.470.300.s

De supermarkten van MCD en Boon’s Markt stoppen met het verkopen van zogenaamde plofkip.

Nog dit jaar willen de 35 MCD-supermarkten en vier winkels van Boon’s Markt overstappen op de diervriendelijkere ‘betere kip’.

Leefruimte

Deze kippen zien daglicht, hebben meer leefruimte en groeien minder hard dan de plofkip. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier is blij met deze stap van MCD en Boon’s Markt. MCD is met name in de regio Zuid-West Nederland gevestigd. Boon’s Markt zit in Vlaardingen, Woudrichem, Kerkdriel en Utrecht.

Hollandse Kip

Meer supermarktketens verkopen diervriendelijke kipproducten. Zo profileert AH zich met de Hollandse Kip en Jumbo met de Nieuwe Standaard Kip. Het overkoepelende concept Kip van Morgen zou supermarkten definitief moeten verlossen van de bekritiseerde plofkip, maar kartelwaakhond ACM oordeelde begin dit jaar dat de afspraken rond dit concept illegaal zijn.

Lees ook
PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

Na Albert Heijn, Lidl en Jumbo stapt ook PLUS over op kip met het Beter Leven keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen bij PLUS minimaal één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Dat heeft de supermarktketen laten weten aan Wakker Dier.

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS lanceert ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Met de introductie van het nieuwe versmerk wil supermarktketen laten zien "veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen."

Wakker Dier signaleert veel vleesaanbiedingen bij supermarkt voor Pasen

Wakker Dier signaleert veel vleesaanbiedingen bij supermarkt voor Pasen

Volgens Wakker Dier hadden supermarkten dit jaar met Pasen een recordaantal vleesaanbiedingen in de folder. Dit blijkt uit een monitor die de dierenwelzijnsorganisatie uitvoerde op de folders van de elf grootste supermarkten.