Máxima opent Bio-beurs in het groen - beurs vandaag ook open

9C3A2093

Koningin Máxima opende dinsdagmiddag de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. De beurs is ook vandaag 18 januari ook nog te bezoeken; ondanks de zware storm is het er toch behoorlijk druk.

'Groen natuurlijk', luidt het motto dit jaar van de Bio-beurs, wat de koningin deed besluiten haar groene jurk uit de garderobe te halen. Máxima werd vergezeld door Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Samen met minister Schouten maakte Máxima een ronde over de beurs. Ze sprak met een vooraf geselecteerd aantal standhouders over hun nieuwste bevindingen, producten en manier van werken.

Laatste ster

De koningin werd ontvangen door loco-burgemeester Jan Brink en plaatsvervangend Commissaris van de Koning Boele Staal. Samen met kinderen van basisschool de Schatkamer plakte Máxima de laatste ster op het logo van de beurs, waarmee de opening een feit was.

image1-300x200 Máxima luister geïntereseerd naar de uitleg van een van de standhouders.
Foto: Bionext

Duurzamere voeding

De Bio-beurs is de biologische vakbeurs voor iedereen die serieus zaken doet op de biologische markt. Bionext, die de beurs samen met Libéma heeft georganiseerd, maakt zich sterk voor duurzamere biologische voeding en landbouw.

Bananenbrood genomineerd voor Favoriet Bioproduct

10.000 bezoekers

De Bio-beurs, gericht op de professioneel geïnteresseerde in biologische landbouw, trekt jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers. De vakbeurs met 360 standhouders en ruim 80 workshops en lezingen brengt de laatste ontwikkelingen in de biologische sector aan bod. Op het foodplein vindt live cooking met topproducten plaats. Via de media verwacht de organisatie Bionext/Libéma zo'n 4 miljoen mensen te bereiken.

Pureness en BioMechaTech

Dit jaar kent de Bio-beurs twee nieuwe onderdelen: Pureness, met aandacht voor lifestyle producten, zoals biologische cosmetica en kleding, en BioMechaTech, waar technische innovaties in de biologische landbouw centraal staan.

 Ekoplaza Velperplein beste biowinkel

Op de beurs is voor de zesde keer op rij de verkiezing Beste biologische winkel van Nederland gehouden. Ekoplaza aan het Velperplein in Arnhem heeft deze verkiezing dit jaar gewonnen, zo is gisteravond bekendgemaakt.

 Ekoplaza was tijdens de Bio-beurs in 2017 met de winkels in Alkmaar en Schoorl en de City Store in Utrecht ook al genomineerd voor de verkiezing Beste Biowinkel.

De elf genomineerden voor dit jaar in de categorieën webwinkel, boerderijwinkel, middelgrote en grote winkel zijn te vinden op de website Beste Biowinkel 2018.

Lees ook
Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Dierenwelzijn zit in de lift

Dierenwelzijn zit in de lift

De maatschappij verandert. Consumenten kijken steeds kritischer naar dierenwelzijn en maatschappelijke organisaties spelen hierop in. Zij brengen misstanden aan het licht via de media en lobbyen bij de overheid. Met als resultaat dat politiek en overheid meebewegen. Het ziet ernaar uit dat consumenten steeds machtiger worden. De overheid bestuurt en...