Masterclass ‘Van voorvoet tot stooflap’

AMSTERDAM - Gertjan Kiers maakt buikspek. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Gertjan Kiers verzorgt maandag 3 december de masterclass ‘Van voorvoet tot stooflap’ bij Pluijm’s Eetbare Wereld in IJmuiden. De masterclass duurt van 11.00 tot 14.30 uur.

Wil jij je kennis over rundvlees verbeteren? Van een vakman leren waar de lekkerste delen voor een stoofpot zitten en vooral ook zien hoe je een goede stoofpot bereidt? Kom dan op 3 december naar de masterclass van demoslager Gertjan Kiers.

Kiers laat zien waar de mooie snitten zitten en hoe je deze eruit snijdt. Hij gaat in op details als vet en mager rundvlees, bindweefsel en pH-waarden. Maar je gaat ook zelf aan de slag met het portioneren en ontvliezen van het vlees en vervolgens met het bereiden van een stoofpot.

De masterclass vindt plaats in de workshopruimte bij Pluijm’s Eetbare Wereld in IJmuiden (Halkade 17a). De Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia, de Irish Food Board, nodigt je van harte uit aan de masterclass deel te nemen.

Kennis verbeteren

De stoofmasterclass wordt georganiseerd om de kennis te verbeteren over Iers rundvlees en de juiste bereiding ervan. Ierland, voor Nederland een belangrijke leverancier van grasgevoerd rundvlees, zet sterk in op dierenwelzijn en een verdere verduurzaming van haar productiewijze. Laura Crowley, manager Bord Bia Amsterdam, geeft als inleiding op de masterclass een uiteenzetting over de onderscheidende positie van Iers rundvlees op de Nederlandse markt. Iers rundvlees is ideaal stoofvlees, omdat het mooi gemarmerd is en een goede vetbedekking heeft. Ierse koeien leven het grootste deel van het jaar buiten en bewegen hierdoor veel. De combinatie van veel beweging en een grasdieet zorgt voor de volle, intense smaak van Iers rundvlees.

Masterclass
Dossiers
Lees ook
Het barbecue-evangelie

Het barbecue-evangelie

Nadat de samenleving ruim twee jaar lang heeft geleden onder het coronajuk breken er voorzichtig weer wat zonnestralen door voor diezelfde getergde samenleving. Een samenleving die plotsklaps te maken kreeg met mondkapjes, lockdowns, controlepassen en verboden om met meerdere mensen samen te zijn, waardoor het vaak niet mogelijk was om met vrienden...

Bord Bia viert St Patricks Day met Ierse klassiekers

Bord Bia viert St Patricks Day met Ierse klassiekers

Bord Bia vierde op 15 maart alvast St Patricks Day in het Rotterdamse sterrenrestaurant Parkheuvel. Chef-kok Erik van Loo en zijn zoon Juliën gingen aan de slag met Ierse klassiekers en er was aandacht voor de goede handelsrelatie tussen Ierland en Nederland.

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was een goed jaar voor de Ierse voedingsmiddelenexport. Ondanks de coronapandemie en de beperkingen door Brexit steeg de export afgelopen jaar naar een recordbedrag van 13,5 miljard euro. Ierland exporteerde dagelijks bijna 37 miljoen euro aan voedingsmiddelen naar klanten in meer dan 180 landen.