Marleen Bergwerf kookt het beste met kalfsvlees van VanDrie

8 oktober 2014 Maurits van Aalst Patricia van Krieken feliciteert Marleen Bergwerf, winnares Glazen Kalf 2014. Foto: VanDrie Group

Marleen Bergwerf heeft de jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge culinaire professionals om het Glazen Kalf gewonnen. De wedstrijd, waarin koken met diverse soorten kalfsvlees van VanDrie Group centraal staat, had woensdag 7 oktober plaats tijdens het vakevenement Folie Culinaire in Maastricht.

De jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge culinaire professionals om het Glazen Kalf kent een lange traditie. De deelnemers krijgen een 'black box' overhandigd, waarin diverse soorten kalfsvlees van VanDrie Group, en andere ingrediënten te vinden zijn. Hieruit moeten zij een hoofdgerecht bedenken en binnen anderhalf uur op de jurytafel presenteren.

Finalisten

De finalisten waren dit jaar:

  • Marco van der Wijngaard, sterklasser en werkt bij restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin (23 jaar),
  • Dennis Steenbergen, sterklasser en werkt bij restaurant De Hoefslag (20 jaar)
  • Gijsbert van de Kraats, werkt bij restaurant Karel V in Utrecht (22 jaar) en
  • Marleen Bergwerf, werkt bij restaurant Loohoeve in Schoonloo (27 jaar).

Jury

De jury bestond uit vijf leden: juryvoorzitter Huub Oudshoorn, Ernest Lebouille, Norbert Koreman, Jan Klein en Philip Schroeven. Joost van Rosmalen fungeerde als zogenoemde keukenjury; hij lette gedurende de wedstrijd op toepassingstechnieken.

'Niet het geijkte'

De jury benadrukte bij de kandidaten dat ze 'niet het geijkte' moesten koken. Het startsein kwam van juryvoorzitter Huub Oudshoorn: 'Finalisten, succes! Verras ons in combinatie en cuison.' Hij overhandigde ook samen met Patricia van Krieken van Stichting Promotie Kalfsvlees het Glazen Kalf aan winnares Marleen Bergwerf.

Altijd op de hoogte blijven?