Markthal Rotterdam ‘beste van de wereld’

23 mei 2017

De Markthal in Rotterdam is in Las Vegas uitgeroepen tot het beste winkelcentrum ter wereld.

Dat meldt het AD. De hal grossiert al jaren in prijzen en sleepte deze keer in het Amerikaanse Las Vegas de ICSC ‘Viva Best of the Best-Award’, ofwel het beste winkelcentrum van de wereld. Als winnaar van de Europese variant op deze prijs was de Markthal genomineerd voor Vorig jaar al sleepte het Rotterdamse complex de Europese variant in de wacht en was als zodanig ook genomineerd voor deze prijs. De prijzen worden uitgereikt door ICSC, een wereldwijde brancheorganisatie voor winkelcentra met zeventigduizend leden in honderd landen.

Verschillende continenten

Aan de verkiezing in Las Vegas deden winkelcentra uit verschillende continenten mee, waaronder East Village in Zetland (Australië), Avalon in Alpharette (Georgia, USA) en Mall of Africa in Midrand, Zuid-Afrika. Het was echter de Nederlandse Markthal die er met de hoofdprijs vandoor ging.

Vraagtekens over toekomst

Hoewel de Markthal opnieuw in de prijzen is gevallen, blijven er vraagtekens rond het project. Een jaar geleden werd al de conclusie getrokken dat de hal mislukt was als versmarkt voor Rotterdammers. Het object blijft echter bij dagjesmensen een populaire bestemming.

Altijd op de hoogte blijven?