Marjolein Brasz nieuwe directeur Foodvalley NL

Marjolein-Brasz

Marjolein Brasz is de nieuwe directeur van Foodvalley NL. Volgens haar is het nu zaak om de collectieve kracht in te zetten met en voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen, en daarmee de transitie in een stroomversnelling te brengen.

Nederland is fantastisch voorgesorteerd om wereldwijd bij te dragen aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem, vindt Marjolein Brasz. ‘We hebben veel ervaring, kennis en een goede reputatie. En omdat we in ons land bij uitstek in staat zijn om over sectoren en waardeketens heen te werken is onze innovatieve slagkracht enorm.’

‘Enorm trots’

Onafhankelijke organisaties, zoals FoodValley NL, zijn cruciaal in transities; ze zetten de gezamenlijke ambitie neer, definiëren actielijnen, starten impactvolle initiatieven en mobiliseren partijen om hier samen aan te werken, benadrukt de nieuwe directeur van Foodvalley.nl. ‘De organisatie die ik aantref, is kundig, energiek en zeer gedreven. Ik ben echt enorm trots en blij dat ik met deze organisatie, in dit ecosysteem aan de slag kan.’

Edith Schippers, bestuursvoorzitter van Foodvalley NL, is verheugd met de komst van Brasz als directeur: ‘Met Marjolein hebben we een sterke persoonlijkheid, drive en relevante ervaring binnengehaald. De juiste match voor onze ambitieuze groeiambities, en nationale én internationale focus. Marjolein heeft een heldere visie, inspireert mensen en legt de nadruk op samenwerking.’

Marjolein Brasz

Marjolein Brasz studeerde in 2000 af als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze vervulde verschillende business development- en managementfuncties met als rode draad product-, proces- en/of systeeminnovatie en werkte vaak in dynamische omgevingen waar verandering noodzakelijk was. Ze heeft ervaring op het gebied van transities, ecosysteem innovatie, en publiek-private partnerships. Brasz ontwikkelde samen met voormalig minister Jacqueline Cramer vanuit de Amsterdam Economic Board een grootschalig circulair transitie programma voor de Metropool Regio Amsterdam. Marjolein volgt per 1 augustus 2020 Roger van Hoesel op.

Foodvalley

Het Foodvalley ecosysteem met Foodvalley NL in Wageningen, versnelt innovatie en groei van bedrijven door ondernemingen, van start-up tot en met multinational, te koppelen aan de beste kennis, faciliteiten, kennisleveranciers en potentiële partners. Economisch gedreven en vraag gestuurd vanuit het bedrijfsleven staan de komende jaren vier innovatiethema’s centraal: Circulaire Landbouw, Voeding & Gezondheid, Eiwittransitie, en Slimme & Digitale Technologie. Deze thema’s zijn ook benoemd in het Foodvalley 2030 programma.

 
Lees ook
Wroetvarken wint Deltaplan Veehouderij Award

Wroetvarken wint Deltaplan Veehouderij Award

Wroetvarken won afgelopen week (6 juli) de Deltaplan Veehouderij Award. Deze prijs van de Dierenbescherming gaat naar bedrijven die laten zien dat een diergerichte, duurzame veehouderij mogelijk is. De andere drie winnaars waren de VrijLevenStal, veevoerbedrijf Nijsen en het biologische melkveebedrijf De Nieuwenburgt.

Het bijzondere vlees van de koeien van Ad Lam

Het bijzondere vlees van de koeien van Ad Lam

De jarenlange samenwerking tussen slager Pepijn Putman en vleesveehouder Ad Lam wordt getypeerd door drie gezamenlijke drijfveren: respectvol omgaan met dieren, werken met grondstoffen van topkwaliteit en het streven naar het lekkerste, meest malse stukje vlees voor de klant. “Ik wil niet goedkoop, ik wil een goede kwaliteit.”

Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

De Duitse startup Greenforce brengt een vleesvervanger in poedervorm op de Nederlandse markt. Deze Easy Mixen bestaan uit plantaardig erwteneiwit waaraan consumtenten water toevoegen om er bijvoorbeeld een burger of gehaktbal van te maken.