Marjolein Brasz nieuwe directeur Foodvalley NL

Marjolein-Brasz

Marjolein Brasz is de nieuwe directeur van Foodvalley NL. Volgens haar is het nu zaak om de collectieve kracht in te zetten met en voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen, en daarmee de transitie in een stroomversnelling te brengen.

Nederland is fantastisch voorgesorteerd om wereldwijd bij te dragen aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem, vindt Marjolein Brasz. ‘We hebben veel ervaring, kennis en een goede reputatie. En omdat we in ons land bij uitstek in staat zijn om over sectoren en waardeketens heen te werken is onze innovatieve slagkracht enorm.’

‘Enorm trots’

Onafhankelijke organisaties, zoals FoodValley NL, zijn cruciaal in transities; ze zetten de gezamenlijke ambitie neer, definiëren actielijnen, starten impactvolle initiatieven en mobiliseren partijen om hier samen aan te werken, benadrukt de nieuwe directeur van Foodvalley.nl. ‘De organisatie die ik aantref, is kundig, energiek en zeer gedreven. Ik ben echt enorm trots en blij dat ik met deze organisatie, in dit ecosysteem aan de slag kan.’

Edith Schippers, bestuursvoorzitter van Foodvalley NL, is verheugd met de komst van Brasz als directeur: ‘Met Marjolein hebben we een sterke persoonlijkheid, drive en relevante ervaring binnengehaald. De juiste match voor onze ambitieuze groeiambities, en nationale én internationale focus. Marjolein heeft een heldere visie, inspireert mensen en legt de nadruk op samenwerking.’

Marjolein Brasz

Marjolein Brasz studeerde in 2000 af als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze vervulde verschillende business development- en managementfuncties met als rode draad product-, proces- en/of systeeminnovatie en werkte vaak in dynamische omgevingen waar verandering noodzakelijk was. Ze heeft ervaring op het gebied van transities, ecosysteem innovatie, en publiek-private partnerships. Brasz ontwikkelde samen met voormalig minister Jacqueline Cramer vanuit de Amsterdam Economic Board een grootschalig circulair transitie programma voor de Metropool Regio Amsterdam. Marjolein volgt per 1 augustus 2020 Roger van Hoesel op.

Foodvalley

Het Foodvalley ecosysteem met Foodvalley NL in Wageningen, versnelt innovatie en groei van bedrijven door ondernemingen, van start-up tot en met multinational, te koppelen aan de beste kennis, faciliteiten, kennisleveranciers en potentiële partners. Economisch gedreven en vraag gestuurd vanuit het bedrijfsleven staan de komende jaren vier innovatiethema’s centraal: Circulaire Landbouw, Voeding & Gezondheid, Eiwittransitie, en Slimme & Digitale Technologie. Deze thema’s zijn ook benoemd in het Foodvalley 2030 programma.

 
Lees ook
Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Parkrunderen worden lakenvelders wel genoemd omdat de koeien met de karakteristieke witte band om het lijf vroeger op landgoederen werden gehouden. De fraaie en weinig eisende dieren zijn geen spectaculaire melkproducenten maar gewild bij hobbyboeren. Fernand de Willigen houdt samen met zijn zoon Niek tachtig lakenvelders en verkoopt hun vlees aan huis.

Het favoriete vlees van chef Sharon de Miranda komt van Erf-1

Het favoriete vlees van chef Sharon de Miranda komt van Erf-1

Chef-kok Sharon de Miranda was meteen verkocht toen ze voor het eerst het terrein van boerderij Erf-1 opreed. Ze haalt er zuivel en vlees van dubbeldoelkoeien. ”Mooier dan dit kun je niet krijgen.”