Marit van Egmond nieuwe directielid AH in topteam Agri & Food

1 april 2015 Vleesmagazine

Het topteam van de Topsector Agri & Food is vanaf woensdag 1 april 2015 versterkt met Marit van Egmond, directeur Merchandising & Sourcing Vers in de directie van Albert Heijn. Ze geeft invulling aan de rol van de retail binnen de topsector Agri & Food en volgt daarmee de eerder dit jaar vertrokken Sander van der Laan op.

Marit van Egmond is opgeleid als levensmiddelentechnoloog en sinds 1997 in dienst bij Ahold. Ze was onder meer category manager in versproducten als zuivel, vlees en kant-en-klaarmaaltijden. Van 2011 tot 2014 gaf zij succesvol leiding aan Gall & Gall als algemeen directeur. In mei 2014 werd ze benoemd in haar huidige functie.

Veel kennis en ervaring

'We zijn heel erg blij met deze versterking van het topteam. Marit brengt veel kennis en ervaring mee op het gebied van consument en markt', zegt Aalt Dijkhuizen, voorzitter van het topteam. 'Essentieel om als sector de klant nog beter te kunnen bedienen en waarde toe te voegen. We zijn tevens blij dat Albert Heijn zich op deze wijze nauw blijft verbinden aan de toekomst van onze sector.'

Vertegenwoordigers

Het topteam Agri & Food bestaat, naast Aalt Dijkhuizen als voorzitter, uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, wetenschap en overheid:

  • Joris Baecke, akkerbouwer, tevens bestuurder LTO Nederland
  • Piet Boer, melkveehouder, voorzitter raad van commissarissen FrieslandCampina
  • Marit van Egmond, directielid Albert Heijn, Albert Heijn is tevens lid van het CBL
  • Ruud Huirne, directeur Food & Agri Rabobank
  • Jan van Rijsingen, ondernemer, vertegenwoordiger MKB Food
  • Robert Smith, CEO Cosun, tevens bestuurslid FNLI
  • Martin Kropff, lid raad van bestuur Wageningen UR en
  • Hans Hoogeveen, DG Agro, ministerie van Economische Zaken

Wereldspeler

Nederland is een wereldspeler als het gaat om agrifood en genereert jaarlijks ruim €50 miljard aan toegevoegde waarde en ruim €80 miljard aan export. Daarmee is het de grootste maaksector van Nederland, goed voor 10 procent van het bruto nationaal product, 10 procent van de werkgelegenheid, 25 procent van de export en meer dan 50 procent van het exportoverschot. Nederland is na de Verenigde Staten de tweede exporteur van voedsel in de wereld. 'In Nederland zorgt de sector voor veilig, gezond en smakelijk voedsel voor alle consumenten', aldus Topsector Agri & Food. 'Het topsectorenbeleid van de overheid heeft als doel een aantal sectoren die toonaangevend zijn voor welvaart en welzijn in Nederland verder te versterken.'

Altijd op de hoogte blijven?