Marit van Egmond nieuwe directielid AH in topteam Agri & Food

attachment-001_rb-image-1740205

Het topteam van de Topsector Agri & Food is vanaf woensdag 1 april 2015 versterkt met Marit van Egmond, directeur Merchandising & Sourcing Vers in de directie van Albert Heijn. Ze geeft invulling aan de rol van de retail binnen de topsector Agri & Food en volgt daarmee de eerder dit jaar vertrokken Sander van der Laan op.

Marit van Egmond is opgeleid als levensmiddelentechnoloog en sinds 1997 in dienst bij Ahold. Ze was onder meer category manager in versproducten als zuivel, vlees en kant-en-klaarmaaltijden. Van 2011 tot 2014 gaf zij succesvol leiding aan Gall & Gall als algemeen directeur. In mei 2014 werd ze benoemd in haar huidige functie.

Veel kennis en ervaring

'We zijn heel erg blij met deze versterking van het topteam. Marit brengt veel kennis en ervaring mee op het gebied van consument en markt', zegt Aalt Dijkhuizen, voorzitter van het topteam. 'Essentieel om als sector de klant nog beter te kunnen bedienen en waarde toe te voegen. We zijn tevens blij dat Albert Heijn zich op deze wijze nauw blijft verbinden aan de toekomst van onze sector.'

Vertegenwoordigers

Het topteam Agri & Food bestaat, naast Aalt Dijkhuizen als voorzitter, uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, wetenschap en overheid:

  • Joris Baecke, akkerbouwer, tevens bestuurder LTO Nederland
  • Piet Boer, melkveehouder, voorzitter raad van commissarissen FrieslandCampina
  • Marit van Egmond, directielid Albert Heijn, Albert Heijn is tevens lid van het CBL
  • Ruud Huirne, directeur Food & Agri Rabobank
  • Jan van Rijsingen, ondernemer, vertegenwoordiger MKB Food
  • Robert Smith, CEO Cosun, tevens bestuurslid FNLI
  • Martin Kropff, lid raad van bestuur Wageningen UR en
  • Hans Hoogeveen, DG Agro, ministerie van Economische Zaken

Wereldspeler

Nederland is een wereldspeler als het gaat om agrifood en genereert jaarlijks ruim €50 miljard aan toegevoegde waarde en ruim €80 miljard aan export. Daarmee is het de grootste maaksector van Nederland, goed voor 10 procent van het bruto nationaal product, 10 procent van de werkgelegenheid, 25 procent van de export en meer dan 50 procent van het exportoverschot. Nederland is na de Verenigde Staten de tweede exporteur van voedsel in de wereld. 'In Nederland zorgt de sector voor veilig, gezond en smakelijk voedsel voor alle consumenten', aldus Topsector Agri & Food. 'Het topsectorenbeleid van de overheid heeft als doel een aantal sectoren die toonaangevend zijn voor welvaart en welzijn in Nederland verder te versterken.'

Lees ook
Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Dat concludeert de Wageningen Live Stock Research in een vergelijkend onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier. Wageningen stelde op basis van reeds bekend onderzoeksmateriaal vast dat Nederlandse boeren vleeskippen, varkens en kalveren de afgelopen tien jaar een beter leven hebben kunnen bieden door verbeterde wetten en eisen van supermarkten.

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.