Marel ontwikkelt meer machines voor kant-en-klaar

attachment-001_food-image-VLS7726I01

REYKJAVIK – Vleesmachinebouwer Marel wil in de komende jaren machines ontwikkelen voor industrieel geproduceerde convenience met een ambachtelijke uitstraling.

REYKJAVIK – Vleesmachinebouwer Marel wil in de komende jaren machines ontwikkelen voor industrieel geproduceerde convenience met een ambachtelijke uitstraling.


Dat zegt directeur Theo Hoen in het vakblad Meat & Co.


West-Europa vormt met een omzetaandeel van 60 à 70% veruit de belangrijkste markt van Marel.

‘Met Stork Poultry Systems, Marel Fish Systems, Marel Meat Systems en Townsend Further Processing richten we ons op respectievelijk de vier industriesectoren pluimvee, vis, rood vlees en further processing. Voor losse machines en apparatuur houden we de vaak al decennialang gevestigde merknamen zoals AEW Delford, Scanvaegt en Carnitech aan’, vertelt Hoen.

Crisis

Last van de crisis heeft Marel naar eigen zeggen niet. 'Marel zit in een markt die 6 tot 8% groeit’, aldus Hoen. ‘De voedselverwerkende industrie heeft gelukkig niet zoveel last van de economische crisis als bedrijven in andere sectoren’, stelt hij.

Goedkoper

‘Consumenten kopen hooguit goedkopere producten, maar dat werkt in ons voordeel omdat producenten juist dan garen spinnen bij onze apparatuur. De meeste problemen ervaren wij bij de grote projecten, waarvoor de klanten nog steeds moeilijk geld los kunnen krijgen.’

Lees ook:

Twee Nederlanders in vierkoppige directie Marel (24 november 2009)

Theo Hoen (Marel) denkt aan groei (25 maart 2009) 

Lees ook
‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Thomas de With en De With Maaltijden.