Marel breidt locatie Boxmeer verder uit

Marel verbouwing Boxmeer

In februari 2022 start Marel met de verbouwing van de locatie in Boxmeer. Vanwege de groei van deze locatie heeft Marel gekozen voor uitbreiding zodat het bedrijf een toekomstbestendige werkomgeving kan creëren voor alle medewerkers. “Daarbij blijft vrijwel geen enkele vierkante meter van het huidige gebouw ongemoeid”, aldus Marel in het persbericht.

Het is niet de eerste keer dat de locatie in Boxmeer onder de schop gaat. In 2018 voltooide Marel hier nog een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd R&D centrum en een uitbreiding van de productieruimte om aan de groeiverwachtingen te voldoen. Nu die groei verder doorzet, is verdere uitbreiding nodig.

De toekomst

Met de uitbreiding wil Marel ‘de werkplek van de toekomst’ gestalte geven, om voor zowel huidige als toekomstige medewerkers een aantrekkelijke werkgever te zijn. Per afdeling wordt gekeken naar maatwerk: een HR afdeling heeft andere prioriteiten, zoals bijvoorbeeld privacy, dan een inkoopafdeling. Het uiteindelijke doel van de verbouwing is niet zozeer een groter, maar een ader gebouw te creëren. Marel streeft er niet zozeer naar om een groter gebouw te realiseren, maar wel een ander soort gebouw. Kantoor is niet meer alleen een werkplek. Marel wil een inspirerende omgeving bieden, een innovatiecampus waar betrokkenheid en interactie op vele manieren mogelijk zijn.

Duurzaamheid

De uitbreiding vindt plaats in drie fasen, uitgestrekt over meerdere jaren. De eerste fase moet volgens de planning in de herfst van 2022 gereed zijn. Deze fase omvat een nieuw te bouwen magazijn van 12.000m2 op een aangekocht perceel dat grenst aan het bestaande Marel pand. Duurzaamheid is hierbij belangrijk, zoals goede isolatie, zonnepanelen, gasloze verwarming, optimale luchtverversing, geminimaliseerd energieverbruik en gereguleerde afvalstromen.

In de tweede fase wordt het bedrijfsrestaurant aangepakt, evenals de oudere kantoorvleugels en een modernisering van de mechanische productie. En tot slot, de laatste fase. Dit omvat de verplaatsing van het DemoCenter en een upgrade van de assemblage-afdeling.

Marel

Marel levert verwerkingssystemen voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie over de hele wereld. Het team van Marel bestaat uit 7000 medewerkers opererend vanuit 32 landen en een netwerk van meer dan 100 agenten en distributeurs.

 

Dossiers
Lees ook
Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Jeroen en Inge van Wijk wilden hun Keurslagerij in Nieuwkoop graag een geheel eigen uitstraling geven én meer werkruimte creëren. Vooral dat laatste was een heel gepuzzel. Door onder meer de toonbank iets naar voren te halen en voor een hangend vleeswarenmeubel te kiezen, werd een aantal meters gewonnen. Deze extra ruimte komt vanwege de te verwachte...

Marel doneert €1 miljoen aan voedselhulp Zuid-Soedan

Marel doneert €1 miljoen aan voedselhulp Zuid-Soedan

Marel, producent van machines en services voor de voedselverwerkende industrie, heeft via het Rode Kruis €1 miljoen euro aan voedselsteun voor Zuid-Soedan gedoneerd. In het gebied staat de toegankelijkheid en beschikbaarheid van voedsel al jaren onder druk door conflicten.De donatie past bij Marels visie dat voedsel voor iedereen duurzaam en betaalbaar...

Jumbo verkoopt vlees slager tijdens renovatie

Jumbo verkoopt vlees slager tijdens renovatie

Omdat Keurslager Van Wijk uit Nieuwkoop verbouwt, verkoopt Jumbo Bas Bobeldijk tijdelijk een groot deel van het assortiment van de middenstander. Bobeldijk werkt nauw samen met veel winkeliers uit de regio. Dat meldt zusterblad Distrifood.Jumbo Bas Bobeldijk helpt graag zijn buurman die 50 meter verderop zit op het Kennedyplein in Nieuwkoop. Slager...