Maple Leaf weer open

attachment-001_food-image-VLS5671I01

TORONTO - De Maple Leaf Foods fabriek, bron van de listeria-uitbraak in Canada, is deze week voor het eerst weer open.

TORONTO - De Maple Leaf fabriek, bron van de listeria-uitbraak in Canada, is deze week voor het eerst weer open.


De fabriek sloot 20 augustus, nadat Listeria monocytogenes had gezorgd voor minimaal zestien (en mogelijk 24) doden.


De plant heeft nu de meest strenge veiligheidsvoorschriften. Alle 84 slicing machines worden stringenter gecontroleerd om ongewenste bacteriën uit te sluiten.


Verder heeft het bedrijf een listeria management programma opgesteld om de bacteriën die in de werkomgeving voorkomen, in de gaten te houden.


Maple Leaf Foods moest 191 producten terugroepen, die in Canada waren verkocht. Bacteriën die gevonden werden in twee slicing machines zijn zeer waarschijnlijk de oorzaak van de besmetting.


Volgens het bedrijf kunnen de totale verliezen oplopen tot 20 miljoen dollar.


Lees ook:

'Schoonmaak aanpassen aan soort vlees' (11 september 2008)

Formax: 'Slicers niet oorzaak listeria' (10 september 2008)

Slicers Maple Leaf bron listeria (8 september 2008)

'Grondig onderzoek naar listeria-uitbraak Maple Leaf (6 september 2008)

Dode en zieken door listeria in vlees (21 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Maple Leaf

Alle berichten over listeria

Alle berichten over voedselveiligheid

Lees ook
‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Thomas de With en De With Maaltijden.