Maple Leaf: 'Alleen wij zijn schuldig

28 augustus 2008 Caroline van der Plas

TORONTO – Vleesverwerker Maple Leaf heeft gezegd de enige schuldige te zijn aan de uitbraak van listeriose, waardoor ten minste vijftien mensen zijn overleden.

TORONTO – Vleesverwerker Maple Leaf heeft gezegd de enige schuldige te zijn aan de uitbraak van listeriose, waardoor ten minste vijftien mensen zijn overleden.

’Ik benadruk dat wij alleen verantwoordelijk zijn’, aldus directeur Michael McCain van het bedrijf. Hij drukt daarmee kritiek de kop in, dat voedselveiligheids-inspecteurs meer met hun papierwerk dan met controles in de fabriek bezig waren.

Fout

Ook het Canadese voedselveiligheidssysteem deugt. Canadees voedsel behoort tot het veiligste in de wereld, aldus McCain.

Zelfs zijn fabriek behoort tot de top qua voedselveiligheidseisen. ’Maar ondanks al onze inspanningen om ons voedsel veilig de deur uit te laten gaan, is er iets fout gegaan.’


Slachtoffers

Naast de vijftien doden, van wie er zes zeker zijn gelinkt aan het listeria-vlees, werden tientallen mensen ziek nadat ze het vlees hadden gegeten. Meer slachtoffers worden verwacht omdat listeriose een incubatietijd heeft tot drie maanden.

Een aantal nabestaanden heeft aangekondigd Maple Leaf voor de rechter te slepen wegens nalatigheid.

Kijk ook naar onze nieuwe stelling:

‘In Canada zijn twaalf mensen overleden door het eten van met listeria besmet vlees.Zoiets kan ook gemakkelijk in Nederland gebeuren.’ Stem mee


Kijk hier naar de verklaring van CEO Michael McCain van Maple Leaf over de listeria-kwestie

Klik hier voor de complete lijst teruggehaalde producten

HACCP Dossier

Lees ook:

Maple Leaf voor rechter gesleept: al 15 doden (27 augustus 2008)

Al twaalf doden door listeria-vlees Maple Leaf (25 augustus 2008)

Dode en zieken door listeria in vlees (21 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Maple Leaf

Alle berichten over listeria

Altijd op de hoogte blijven?