‘Malser en sappiger vlees met de keramische kamado’

deze foto indien ruimte het toelaat bij eerste kader plaatsen jan de jager kamado2

‘De afgelopen decennia zagen we de barbecuemode jaarlijks veranderen. Van de traditionele houtskoolgrill naar gasbarbecues en enkele jaren geleden zelfs infrarood. De laatste trend zijn de keramische kamadobarbecues', aldus Jan de Jager van De Jager Slagerij- en Horecabenodigdheden.

‘Waar de afgelopen jaren vooral in het professionele circuit gerookt werd op de barbecue, zal dat dit jaar meer en meer onder het grote publiek gaan gebeuren’, aldus Jan de Jager. 'Een kamado is een keramische grill met daarin nog een keramische binnenpot en vuurring. Boven- en onderin zitten luchtregelaars, waarmee de temperatuur zeer nauwkeurig te regelen is.’

Geheel andere ervaring

Volgens De Jager wordt de kamado gebruikt als een traditionele barbecue met houtskool. ‘Maar de ervaring is geheel anders: malser en sappiger vlees, minder houtskool en een groter vermogen. Alles wordt op een kamadocooker eigenlijk gewoon lekkerder dan op een gewone barbecue. Door de temperatuurregelaars kan de kamado zowel op zeer lage als op zeer hoge temperaturen worden afgesteld en door de uitstekende isolatie door de twee lagen keramiek, blijft deze temperatuur ook nog eens zeer lang constant. Als de kamado dicht blijft, trekt de houtsmaak heerlijk in het gerecht en ontstaat een unieke smaakbeleving.’

Tegen handelsprijzen

De Jager is sinds kort importeur van de Auplex kamado. ‘Wij kunnen deze kamado’s aan de slager tegen handelsprijzen aanbieden, zodat zij deze aan hun klanten kunnen verkopen.’ Ook is De Jager exclusief distributeur van de Taino gasbarbecues, die heel geschikt zijn voor verhuur, catering en evenementen.

Lees ook
Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Op 10 mei organiseerde kruiden- en specerijenleverancier Degens de derde editie van de Boeren BBQ in Enspijk, om slagers en andere versspecialisten te inspireren.

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Gastropedia en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseren in samenwerking met de WBQA het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ. De eerste editie van deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2022 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Dierenbescherming start campagne voor diervriendelijker vlees op de barbecue

Dierenbescherming start campagne voor diervriendelijker vlees op de barbecue

Met de start van het bbq-seizoen liet de Dierenbescherming onderzoek doen naar het bbq-eetpatroon van consumenten. Consumenten blijken dan meer vlees te eten dan normaal en letten bij de aankoop niet altijd op dierenwelzijn. Daarom start de Dierenbescherming een campagne.