Mager gehakt blijkt vaak te vet

13 augustus 2012 redactie

DEN HAAG – Tien procent van het magere gehakt, blijkt niet mager te zijn. Dat blijkt uit een steekproef van de Voedsel en Warenautoriteit. Zij onderzocht 389 monsters.

Het te hoge vetgehalte in het 'magere' gehakt overschreed de norm volgens de VWA soms tot zestig procent. Mager gehakt mag niet meer dan 20 procent vet bevatten. Tartaar moet minder dan tien procent vet bevatten en gehakte biefstuk mag niet boven de 6 procent vet uitkomen.

Vooral het magere rundergehakt voldeed niet aan de norm. Daar bleek zelfs 30 procent een te hoog vetgehalte te bevatten. Bij Duitse biefstuk voldeed één op de vier producten niet aan de norm. De VWA heeft aangekondigd scherp te letten op de juiste etikettering. 'Zeker in deze tijd dat consumenten minder vet willen eten. Zij moeten kunnen vertrouwen op juiste informatie.'

Altijd op de hoogte blijven?