Machinefabrikant Marel koopt AEW Delford

13 augustus 2012 redactie

GARDHABAER - De IJslandse fabrikant van machines voor de verwerking van vis, vlees en pluimveevlees Marel heeft de Britse branchegenoten AEW Thurne en Delford en Sortaweigh overgenomen van de AEW Delford Group.

AEW Thurne en Delford Sortaweigh zullen na de overname verdergaan onder de naam AEW Delford Systems Ltd. Beide bedrijven hebben fabrieken in Harwich en Norwich in Groot-Brittannië en verkoopkantoren in de VS en Frankrijk.

De producten van AEW Delford Systems worden in Nederland verkocht door Sleegers Techniek en Infood BV. Sleegers levert slicers en complete inleglijnen en Infood lintzaagmachines, portioneersystemen voor verse en bevroren producten en de Compact visportioneerautomaten. Daar komt door de overname door Marel daar geen verandering in.

Marel wil uitgroeien tot wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van processing equipment en in drie tot vijf jaar de omzet verdrievoudigen. Marel heeft wereldwijd vestigingen.Tot de Marel Group behoren onder meer Marel en Carnitech. In Nederland wordt de groep vertegenwoordigd door ScreenTec.

Altijd op de hoogte blijven?