Maarten Wolters maakt team Young Butchers’ Competition compleet

Wolters, De Greijter en Mulder

Wiebe Mulder en Maarten Wolters verdedigen dit jaar de Europese titel tijdens de International Young Butchers’ Competition 2016. Dat is tijdens het Nederlands Kampioenschap bekend geworden. De International Young Butchers’ Competition vindt dit jaar plaats op 6 en 7 mei in Frankfurt, Duitsland.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap dat werd gehouden op SVO-locatie Houten streden 8 jonge slagers om de eer. De wedstrijd bestond uit vier opdrachten: afzwoerden/uitbenen/verdelen en onderverdelen van een winkelham, verdelen en afvliezen van een technisch deel van de runderstomp, maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht. Na een spannende wedstrijd is Maarten Wolters Nederlands kampioen geworden en vormt samen met Wiebe Mulder het Nederlands team. Dennis de Greijter werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat en zeker van deelname in 2017.

Vorig jaar behaalde het Nederlands team, bestaande uit Kristian Grooten en Johan Augustinus, de tweede plaats door maar liefst 6 van de achttien bekers in de wacht te slepen. Zwitserland werd winnaar in 2015. In 2014 wonnen Joey Baan en Nathan Burggraaf de Europese titel voor de vierde keer op rij. In de jaren daarvoor wonnen Jeroen Kroon en Tommy Kuijten (2013), Marco van der Hout en Juan Lopez (2012), Leendert van Leeuwen en Sjouke Bouma (2011).

Het Nederlandse team 2016

Het Nederlandse team bestaat dus uit Wiebe Mulder en Maarten Wolters. Mulder werkt bij Keurslager te Welscher in Zwolle en slagerij de Pruis in Westerbork. Wolters is werkzaam bij Keurslagerij Boenders in Eibergen. De Greijter bij Slagerij Vugts in Diessen.

Mulder en Wolters volgen de opleiding Slager-worstmaker. De Greijter volgt de opleiding Winkelslager.

Voorbereiding

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie bereidt SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers intensief voor op de wedstrijd. Het team volgt een speciale 14-daagse vaktraining om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

  • International Young Butchers’ Competition 2016
  • Dit jaar wordt de International Young Butchers’ Competition (IYBC) gehouden in Duitsland waar diverse landenteams strijden om de Europese titel. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:
  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees
Lees ook
KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Grillworsttest. De keuring van deze vakwedstrijd voor leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt plaats op 12 januari 2022.

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.