Lustrumeditie Dag van de Slager XXL staat voor de deur

dag van de slager

De vijfde Dag Van de Slager vindt van donderdag 11 mei tot en met zaterdag 13 mei plaats bij bijna 400 slagers in Nederland. Tijdens de Dag van de Slager XXL tonen de deelnemende slagers hun slagersambacht in volle glorie. Het thema van de dag is net als voorgaande jaren ‘de Kunst van de Slager’. Op de website dagvandeslager.nl/deelnemers zijn alle deelnemende slagers te vinden.

Het thema van de dag is de ‘Kunst van de Slager’. Want wat de slager creëert, is kunst! Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2017 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Deelnemende slagers

Deelnemende slagers hebben voor de Dag van de Slager een eigen programma ontwikkeld. Denk hierbij aan open huis om een kijkje achter de schermen te nemen, er worden diverse demonstraties gegeven zoals van het uitbenen van een half varken of runderstomp tot hoe maak je verse worst en vleeswaren, workshops, receptenwedstrijd en meer. Uiteraard kan er ook geproefd worden van de slagerslekkernijen.

Receptenboekjes

Tijdens de Dag van de Slager XXL ontvang je bij de deelnemende slagers een speciaal receptenboekje met recepten van culinair journalist Felix Wilbrink, kok en schrijver Ramon Beuk en kok, tv-maker en schrijver Pierre Wind. De juryvoorzitters van de drie KNS-vakwedstrijden de Grote Grillworsttest, Spareribs Trophy en Lekkerste Bal Gehakt van Nederland.

Dossiers
Lees ook
KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Grillworsttest. De keuring van deze vakwedstrijd voor leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt plaats op 12 januari 2022.

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.