Locatie SVO Rotterdam verhuist naar Markthal

attachment-001_food-image-1262545

Na ruim tien jaar aan de Schiekade in Rotterdam gaat de Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuizen. SVO krijgt een nieuwe locatie in de Markthal in hartje Rotterdam. Deze inspirerende omgeving is ideaal om vakmensen in de foodbranche op te leiden: studenten stappen vanuit het klaslokaal direct de wereld van food binnen.

SVO vakopleiding food is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt mbo-opleidingen voor deeltijd- en voltijdstudenten. SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland, waaronder de locatie aan de Schiekade in Rotterdam. Daar werkt SVO al ruim tien jaar, maar deze ruimte sluit niet meer aan op de ambities van SVO voor het bieden van innovatief onderwijs. 'We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal', zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO. 'Het is ons doel om te zorgen dat onze opleidingen naadloos aansluiten bij de praktijk, zodat studenten de vaardigheden leren waar bedrijven om zitten te springen. De Markthal is één van de meest inspirerende foodlocaties van Nederland en is daarom een ideale locatie om onze opleidingen te geven.'

Verschillende opleidingen in de Markthal

SVO gaat vanaf komend schooljaar aan de slag in de Markthal. SVO gaat hier foodbrede opleidingen geven, waaronder mbo-fastserviceopleidingen. Ook studenten van de voltijds mbo-opleiding Generation Food gaan hier lessen volgen. 'In de Markthal komt de hele foodwereld samen', zegt De Rijder. 'Hier vind je de nieuwste producten en trends op het gebied van food. Rotterdammers en bezoekers komen hier voor de ultieme foodbeleving. Onze studenten biedt dit volop kansen om te leren, nog creatiever te gaan denken en inspiratie op te doen. Vanuit de klas stappen ze zo de wereld van food binnen.'

Fastserviceopleidingen groeien

De nieuwe locatie past ook bij de ambities van SVO. De fastserviceopleidingen groeien stevig en in de Markthal heeft SVO meer mogelijkheden om uit te breiden. Niet alleen met de fastservice, maar op termijn ook met andere foodopleidingen. De locatie wordt ingericht met alle benodigdheden voor innovatief, praktijkgericht vakonderwijs, waaronder een compleet uitgeruste moderne keuken. 'Niet alleen wij en onze studenten zijn blij met de nieuwe Markthal-locatie', zegt De Rijder. 'Ook onze Rotterdamse partners, zoals leerbedrijven en vmbo-opleidingen, zijn enthousiast. Medewerkers van bedrijven en vmbo-leerlingen kunnen zo nog makkelijker doorstromen naar een mbo-vakopleiding in food.'

Lees ook
FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

Twintig jaar geleden begonnen haar ouders Vers Vleesboerderij Savelkouls, een boerderijwinkel met een varkensboerderij en slachterij. Lieke Savelkouls (25) ging eerst een andere richting op, maar na een tijdje begon het toch te kriebelen. Ze gaat het bedrijf alsnog overnemen en volgt daarom nu de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO vakopleiding food.

‘Productieafdeling slagerij is veel boeiender dan mensen denken’

‘Productieafdeling slagerij is veel boeiender dan mensen denken’

Maureen Wijnands (17) begon als afwashulp bij Beerens Slagerij & Traiteur in Best, maar vroeg haar werkgever al snel het hemd van het lijf over vleesdelen, worst maken en ­productiewerkzaamheden. Ze wil alles leren over het slagersvak. Daarom startte ze dit jaar met de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food.