Lion Capital koopt Ad van Geloven

attachment-001_food-image-VLS5402I01

TILBURG - Snackproducent Ad van Geloven, eigenaar van Mora, wordt verkocht aan investeringsmaatschappij Lion Capital.

TILBURG - Snackproducent Ad van Geloven, eigenaar van Mora, wordt verkocht aan investeringsmaatschappij Lion Capital.

De onderhandelingen tussen Lion Capital en de huidige eigenaar Egeria over de overname zijn in een vergevorderd stadium. De partijen wilden vrijdag niet bekendmaken over welke overnamesom zij praten.

Diverse foodbedrijven

Lion Capital is eigenaar van diverse foodbedrijven als chipsfabrikant Kettle Foods, de frisdrankenbedrijven Orangina en Nidan, de Russian Alcohol Group, de Finse producent van bakkerijproducten Vaasan & Vaasan, de restaurantketen in Japanse stijl Wagamama en ontbijtproductenproducent Weetabix. Vorig jaar nam Lion de Hema over.

Bij Ad van Geloven werken meer dan negenhonderd werknemers in vijf fabrieken in Nederland en België. Het bedrijf behaalde in 2007 een omzet van meer dan 170 miljoen euro.

Merken

Eén van de merken van Ad van Geloven is Mora, dat in 2006 werd gekocht van Unilever. Dat concern vond dat met de snacks van Mora onvoldoende schaalvoordelen konden worden behaald. Andere merknamen zijn: Ad van Geloven, Welten Snacks, Van Lieshout Snacks, Van Geloven Meestercroquette en Hebro.

Lees ook:

'Overname AvG geen consequenties' (18 juli 2008)

AvG: 'Ook buiten Benelux groeien' (18 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Ad van Geloven

Lees ook
‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

Bakker en slager slaan handen ineen voor Feanster snack

Bakker en slager slaan handen ineen voor Feanster snack

Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra brengen samen de Feanster snack, pulled pork op een broodje van bladerdeeg. Klanten zijn enthousiast over het product, vertellen de bakker en slager aan de Heerenveense courant.