Lidl stapt over op Beter Leven Kip

23 maart 2021 Redactie Vlees Pixabay
Foto: Pixabay

Lidl stapt over op Beter Leven Kip. In 2023 heeft alle kip minimaal één Beter Leven ster van de Dierenbescherming en ligt er geen kip zonder keurmerk meer in de schappen. Dat heeft de supermarktketen laten weten aan Wakker Dier. 

Wakkerdier laat weten blij te zijn met het ebsluit van Lidl. “Dit gaat elk jaar om miljoenen kippen. Die meer ruimte krijgen en eindelijk naar buiten mogen. Fantastisch dat Lidl deze stap zet!” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. Begin maart kondigde ook marktleider Albert Heijn aan vanaf januari 2023 alleen kip met minimaal één ster te verkopen.  

Beter Leven-kip

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Marian Verheij van Lidl: "Met onze stap leveren we een éssentiële bijdrage in het verbeteren van de levensstandaard van kippen."

Voor deze omschakelingen gaan veel boerenbedrijven veranderen. Men gaat honderden stallen verbouwen om ze te voorzien van daglicht en een overdekte buitenuitloop. Na decennialang aan het oog te zijn onttrokken, komen vleeskuikens weer terug in het landschap. Lidl: "Deze stap voorwaarts bereiken we onder andere door continue nauw samen te werken met onze leveranciers. We weten uit ervaring dat verduurzaming voor sterkere ketensamenwerking zorgt."

 

Altijd op de hoogte blijven?