Lichtere trays voor kip

attachment-001_food-image-VLS5521I01

TELFORD - I2r Packaging Solutions heeft een nieuwe lijn aluminium kooktrays ontwikkeld, speciaal voor kip en ander groot gevogelte.

TELFORD - I2r Packaging Solutions heeft een nieuwe lijn aluminium kooktrays ontwikkeld, speciaal voor kip en ander groot gevogelte.


De trays bevatten minder aluminium en zijn volgens de fabrikant 20 procent lichter dan vergelijkbare verpakkingen. Dit biedt op termijn ook besparingen in transportkosten en gebruikte materialen.


De trays zijn verkrijgbaar in drie standaardmaten (959cc, 1.118cc en 1.619 cc) en zijn geschikt voor groot pluimveevlees tussen de 1 en 2,3 kilo, meldt Packagingnews.co.uk.


Hoewel de trays lichter zijn, hebben ze hun sterkte behouden, aldus I2r. Bovendien hebben ze speciale handgrepen voor de vingers om het gerecht makkelijker in de oven te zetten en er ook weer uit te halen.


Lees ook:

Nisine in folieverpakking doodt bacteriën (11 april 2008)

C1000 vlees werd groen door verpakkingsmethode (19 november 2007)

Twee jaar oud vlees blijft rood in CO-verpakking (14 november 2007)

Biologische vleestrays ook geschikt voor gas (4 mei 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over verpakking

Lees ook
‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.