Leukste Slagerij 2018: klanten kunnen tot vrijdag stemmen

Leukste-slagerij

De organisatie van de verkiezing Leukste Slagerij 2018 heeft besloten de laatste tussenstand níet bekend te maken. Inmiddels zijn de laatste dagen waarop kan worden gestemd, ingegaan; dat kan nog tot vrijdag 12 oktober.

'We houden de spanning erin!', aldus de organisatie van de verkiezing. 'Om het extra spannend te houden, is er besloten om de laatste tussenstand niet bekend te maken.' Dan richt ze zich tot de deelnemende slagers: 'Zijn jullie ook zo vreselijk benieuwd? Gebruik nog al jullie creativiteit om in deze laatste week alles op alles te zetten om jullie klanten te laten stemmen.'

Twee rondes

De verkiezing Leukste Slagerij 2018 bestaat uit twee rondes. In de eerste voorverkiezingsronde, die op maandag 17 september is begonnen en tot en met vrijdag  12 oktober 0.00 uur duurt, kunnen klanten online op hun slagerij stemmen. Bij het uitbrengen van hun stem worden rapportcijfers gegeven voor een aantal criteria, zoals de prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en het assortiment. Ook wordt er gevraagd naar verbeterpunten voor de deelnemende slagerij. Hierdoor ontvangen deelnemende slagers aan deze verkiezing na de eerste ronde een waardevol benchmarkrapport.

Provinciewinnaars

Op basis van deze stemronde worden uiteindelijk twaalf provinciewinnaars gekozen tot de Leukste Slagerij van hun provincie. Zij zullen deelnemen aan de finale. De ranglijst per provincie wordt opgesteld op basis van een gewogen gemiddelde waarbij het aantal stemmen voor 50 procent meetelt en het gemiddelde rapportcijfer ook voor 50 procent meetelt. De slager moet dus naast een goede beoordeling ook zoveel mogelijk stemmen krijgen om als provinciewinnaar naar de finale te gaan.

Na maandag 15 oktober worden de provinciewinnaars bekendgemaakt en ontvangen zij de instructies voor de finaleronde.

Live finale tijdens Slavakto 2018

Op maandag 5 en dinsdag 6 november vindt de slagersvakbeurs Slavakto plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de eerste dag, op 5 november, is de finale van de verkiezing. Hier zullen de slagerijteams van de twaalf provinciewinnaars uit de eerste ronde om de landelijke titel Leukste Slagerij 2018 strijden. Dit gebeurt door diverse live-‘battles’ die door een deskundige jury worden beoordeeld . Deze battles zijn opdrachten die steeds een-op-een ‘uitgevochten’ moeten worden. Na twee rondes is duidelijk wie de nummer 1, 2 en 3 van Nederland zijn.

[intermezzo:1]
Lees ook
Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het kan door omstandigheden gebeuren dat je te laat op het werk komt. Kan het structureel te laat komen op het werk voor ontslag op staande voet zorgen?

Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Vleesmagazine 8 van 2021 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In deel 2 vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.