Lekkerste gehaktbal komt uit Den Haag

attachment-001_food-image-VLS7466I01

UTRECHT – Roelof en Esther Ende uit Den Haag maken de lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.

UTRECHT – Roelof en Esther Ende uit Den Haag maken de lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Dat werd op de beursvloer van de Slavakto bekendgemaakt.


‘Niet verwacht, maar wel gehoopt,’ liet Roelof Ende gelijk na de prijsuitreiking weten. ‘Al vier weken promoten we deze titelstrijd in onze winkel. Nu we gewonnen hebben, laat ik morgenochtend een extra wagen met vlees komen, zodat we veel kilo’s kunnen produceren de komende dagen. Ik verwacht een stormloop.’


Visitekaartje

Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf die maandag nog gehakt maakte van het gehakt van Albert Heijn, overhandigde de prijs; een speciaal voor deze wedstrijd ontworpen glas-in-lood expressie.

‘Gehakt is het visitekaartje van de slagerij. Het is enorm belangrijk dat juist dit basisproduct van een hoge kwaliteit is, zodat de klant weet: ‘hier kun je binnenkomen’, aldus Wilbrink.

Meer over de uitreiking op Slagerswereld.nl.

Meer nieuws van Meatandmeal.nl over de Slavakto 2009:

Balkenende maakt lekkerste bal (2 oktober 2009)

Wagyu-vlees zoekt weg naar retail (30 september 2009)

Bassie en andere gadgets op Slavakto (foto's) (29 september 2009)

De Koning Vlees levert weer aan retail (29 september 2009)

Trouwjurk van vlees op Slavakto (foto's) (28 september 2009)

'Gehakt van AH is goor stinkende troep' (28 september 2009)

'Slagers moeten zelf vleesbureau oprichten' (28 september 2009)

Meer nieuws van Slagerswereld.nl over de Slavakto 2009:

Frankrijk wint International Young Butchers’ Competition 

Nieuw beeldje Slagerij van het Jaar

Prijzen voor slagers Bastiaans en Derksen op Slavakto

Fotoverslag Slavakto

Johan van Uden wint opnieuw Gouden Slagersring

Eerste scores Slagersvakwedstrijden bekend

Lees ook:

'Gehakt van AH is goor stinkende troep' (28 september 2009)

Rundergehakt Lidl het vetst (9 mei 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over gehakt

Nieuw beeldje Slagerij van het Jaar »

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.