Lekkerste gehaktbal in Brabant

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM - De lekkerste gehaktbal van Nederland wordt verkocht in Udenhout.

AMSTERDAM - De lekkerste gehaktbal van Nederland wordt verkocht in Udenhout.

Dat vindt althans de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). Die reikte dinsdag tijdens de VAS slagersbeurs in Amsterdam de eerste prijs uit aan slager Van Hoof uit Udenhout.

De jury, KBBL Inspectie uit Wijhe, lette op diverse aspecten van de gehaktbal. Onaangekondigd werd in de winkel 250 gram rundergehakt uit de verkoop gehaald en meegenomen voor nader onderzoek.

In het laboratorium werd het gehakt beoordeeld op bacteriologie en voor de smaaktest werden per deelnemer drie balletjes van 50 gram verhit tot een kern van 73 graden Celsius bij 200 graden Celsius in een hetelucht oven. Dit om tot een zo objectief mogelijk en vleestechnologisch verantwoord eindoordeel te komen.

Volgens het juryrapport heeft de Udenhoutse Slager de meest pure gehaktbal van allemaal. Van Hoof zegt dat het vlees van koeien uit de regio Den Dungen wordt gebruikt.

Lees ook:

KNS greep in vóór publicatie Gehakttest (17 april 2007)

Lidl heeft beste gehakt (16 april 2007)

Man houdt van biefstuk, vrouw van gehaktbal (17 maart 2006)

Slappe ballen in Limburg, stevige in Randstad (7 maart 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over gehaktballen

Alle berichten over gehakt

Alle berichten over de KNS


Altijd op de hoogte blijven?