Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018

10 oktober 2017

Omroep Brabant gaat in 2018 voor de 22e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen en thuisbakkers zich aanmelden.

Ambachtelijke bakkers en slagers (categorie A) kunnen zich tot en met 1 november 2017 inschrijven voor deze wedstrijd. Voor thuisbakkers en VMBO- en MBO-leerlingen (categorieën B, C en D) sluit de inschrijving op 19 januari 2018. Inschrijven kan op de site van Omroep Brabant. Hier is ook het wedstrijdreglement te vinden.

Ambachtelijke Bakkers en slagers

De deelnemende bakkers en slagers krijgen bezoek van een mystery shopper. Zo tellen de worstenbroodjes mee die dagelijks in de winkel worden gemaakt. De eerste bezoekronde is van 1 november tot en met 15 december. Na de beoordelingen blijven tien halve finalisten over. Deze krijgen tussen 8 januari en 26 februari opnieuw een bezoek van de mystery shopper. Op basis daarvan worden drie finalisten geselecteerd. Deze bakken op 26 februari hun wedstrijd-worstenbroodje.

Thuisbakkers en leerlingen

De voorronde van de wedstrijd voor thuisbakkers en leerlingen vindt plaats op 20 februari 2018 bij het Markland College in Oudenbosch. Ook zij komen op 26 februari 2018 naar het Summa College in Eindhoven om daar hun finale-broodje te bakken.

Bekendmaking winnaar

Op zondag 11 maart maakt Omroep Brabant de winnaar van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 bekend tijdens de live tv-uitzending Brabant van de ‘Kullekestocht’ (halfvastenoptocht) in Molenschot. Gedurende de wedstrijd doet Omroep Brabant verslag met onder meer diverse reportages op TV.

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Altijd op de hoogte blijven?