Lees nu de digitale EVMI Hygiënespecial

Digitaal magazine EVMI Hygienespecial 2022

Het blijft een lastig onderwerp, hygiëne. In tijden van corona zijn we daar nog eens extra op gewezen, maar ook zonder corona zijn er genoeg voorbeelden te vinden van hoe ‘makkelijk’ het mis kan gaan. Best een onderwerp om scherp op te zijn én te blijven.

Er zijn bedreigingen genoeg: bacteriën, micro-organismen, virusdeeltjes, bestrijdingsmiddelen, vervuilingen door lekkages uit machines of compressoren. Om nog maar niet te spreken over biofilms. Hardnekkig, lastig op te sporen en nog lastiger te bestrijden.

In deze special hebben we weer veel informatie, verhalen en interviews voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je aan de slag gaat met de nieuwe hygiënecode, WUR-onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen over de strijd tegen biofilms en hoogleraar Levensmiddelenmicrobiologie Marcel Zwietering over salmonellabesmettingen bij Ferrero.

Lees de EVMI Hygiënespecial hier online.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Meer over
Lees ook
‘Veel vraag naar voorzetapparatuur’

‘Veel vraag naar voorzetapparatuur’

Het personeelstekort is ook in de vleesbranche een probleem. Machineleveranciers spelen eropin met ‘slimme machines’ en meer aandacht voor automatisering om de processen vloeiender te laten verlopen. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Tim Heuvelmans van Havantec.

NVWA scherpt transporthygiëne aan vanwege vogelgriep en varkenspest

NVWA scherpt transporthygiëne aan vanwege vogelgriep en varkenspest

Om de verspreiding van de vogelgriep en Afrikaanse Varkenspest (AVP) tegen te graan scherpt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit de regels voor transporthygiëne van vee aan. “Betere reiniging en ontsmetting van veewagens en containers is dringend noodzakelijk”, aldus NVWA.

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.