Slagersleerlingen presenteren streekproducten tijdens Avond van de West-Vlaamse slager

Avond van de West-Vlaamse Slager 2021

In Roeselare vond op 19 oktober de vierde editie van de Avond van de West-Vlaamse slager plaats. Slagersleerlingen van drie West-Vlaamse slagerijscholen presenteerden acht nieuwe West-Vlaamse streekproducten, waaronder twee vegetarische. Hiermee speelt de sector in op de vraag van de flexitariër.

De slagersleerlingen sleutelden maandenlang aan de nieuwe streekproducten. Op de Avond van de West-Vlaamse slager presenteerden ze deze met de bijbehorende recepten aan de aanwezige slagers. Vanaf november liggen deze nieuwe producten in de toonbank bij de deelnemende ambachtelijke slagerijen .

Nieuwe streekproducten

De drie scholen ontwikkelden elk twee klassieke slagerijproducten, waaronder een zomerse gehaktburger, traag gegaarde gemarineerde platte rundsribben en riletto Rosso. Daarnaast waren er twee vegetarische producten: een groenteschelletje van broccoli, bloemkool en wortel én een kaas- en groentekroket met zeewier. Deze zijn een uitbreiding van het ambachtelijk huisbereid assortiment in de slagerij, zonder de vleesproducten volledig te willen vervangen. Want vleesproducten bevatten onmisbare voedingsstoffen zoals ijzer en vitamine B12.

"Samen met de West-Vlaamse slagersbond zetten we het vakmanschap en de passie van onze ambachtelijke slagers in de kijker", vertelt Jean de Bethune, voorzitter POM West-Vlaanderen. "Daarnaast daagt het de slagers uit om te blijven vernieuwen en innovatieve oplossingen te zoeken om de harten van de meer en meer veeleisende klanten te blijven veroveren."

Label 100% West-Vlaams

Voor alle recepten gebruiken de slagersleerlingen streekproducten, gemaakt door 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducenten. Producten die het label 100% West-Vlaams dragen, zijn 100% zeker een echt en eerlijk West-Vlaams hoeve- of streekproduct. De Bethune: "Deze unieke samenwerking met de West-Vlaamse slagersbond is het bewijs dat we geloven in de authentieke en smaakvolle ambachtelijke producten van eigen bodem."

Avond van de West-Vlaamse Slager

De Avond van de West-Vlaamse Slager is een tweejaarlijks initiatief en is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse Slagersbond, 100% West-Vlaams en de drie slagerijscholen Syntra West, GO! Atheneum Diksmuide en Ter Groene Poorte.

 

Dossiers
Lees ook
‘Het hardst gaan de Hollandse maaltijden’

‘Het hardst gaan de Hollandse maaltijden’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren.

Kusincident met gevolgen

Kusincident met gevolgen

Een opvallende zaak speelde bij de rechtbank in Midden-Nederland. Op 26 mei 2021 heeft de werkgever in kwestie een werknemer op staande voet ontslagen vanwege seksuele intimidatie.

Vol vertrouwen de toekomst in

Vol vertrouwen de toekomst in

Er komt een tijd dat de consument incognito, met een bivakmuts op, door de supermarkt sluipt en stiekem vlees in het winkelwagentje doet. Goed weggemoffeld en gecamoufleerd liggen dan twee speklapjes en een pond gehakt verscholen onder prei, koffie en toiletpapier.