Lancering platform Werken in de Slagerij

Homepage website werkenindeslagerij (002)

Vandaag, op 12 april 2021, start De Week van de Slager met de lancering van Werken in de Slagerij. Dit platform toont carrièrekansen in de slagersbranche. Door middel van een online campagne, met slagers in de hoofdrol, maken jongeren en werkzoekenden kennis met de veelzijdigheid van het slagersvak.

De Week van de Slager promoot het slagersvak met het thema 'een verrassend veelzijdig vak'. Veel jongeren en werkzoekenden weten dit niet. Het internetplatform Werken in de Slagerij moet hier verandering in aanbrengen. De website biedt niet alleen informatie over opleidingen en verhalen over het slagersvak, maar ook vacatures.

Koos van Essen, slagerondernemer en bestuurslid KNS: "Je merkt dat de Nederlandse consument het ambacht van de slager herontdekt en de ambachtelijke producten waardeert. Creatief, veelzijdig en ondernemend zijn steekwoorden die het slagersambacht van nu kenmerken. De branche heeft ondernemende en creatieve mensen nodig. Gelukkig zien we het aantal jongeren wat een slagersopleiding volgt in 2020 al stijgen met 35%."

Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)

Met dit platform en een online campagne wil initiatiefnemer Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) jongeren enthousiasmeren voor een slagersopleiding en werkzoekenden voor een leuke baan in de branche. Veel slagers zijn op zoek naar nieuwe collega’s als slager, traiteur, winkelmedewerker of opvolger.

Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant Sovvb zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, Week van de Slager en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Dossiers
Lees ook
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Zoveel hoofden, zoveel zinnen: het spreekwoord lijkt speciaal voor spareribs bedacht. Eind jaren 80 begin jaren 90, toen de spareribs in opmars kwamen, hadden we nog weinig oog voor de varkensribben. Ik hoor de oude generatie slagers nog mopperen: ‘dat wordt toch niks’. Ik denk dat u vandaag de dag meer spareribs verkoopt dan hamlappen, rib-/haaskarbonade...