Label Rouge houdt gratis webinar

Speciaal voor slagers heeft Label Rouge in samenwerking met Foodlog een gratis seminar ontwikkeld over kip van dit gecertificeerde keurmerk. Het webinar vindt plaats op maandagavond 11 en 18 januari.

Label Rouge is een kwaliteitskeurmerk dat al meer dan vijftig jaar staat voor de superieure kwaliteit van producten. De productiemethode van het Label Rouge-gevogelte staat garant voor het welzijn van de dieren, eerbied voor natuur en milieu en een superieure kwaliteit en smaak. Dit door geëngageerde pluimveehouders gestarte initiatief is gebaseerd op hun traditionele knowhow.

Tegenwoordig wordt het keurmerk ook aangebracht op rundvlees, kalfsvlees, lam en varkensvlees, vleeswaren, eieren en natuurlijk verschillende soorten gevogelte. In Nederland is Label Rouge ook erkend door Milieu Centraal door hun keurmerkenwijzer.

Webinar

In dit webinar ontdekken deelnemers wat Label Rouge zo uniek en onderscheidend maakt, wat het belang van het dierenwelzijn is en hoe de superieure smaak van de verschillende Label Rouge-kippen tot stand komt. Verschillende experts vertellen over het label en de verschillende kippen. Er is een grote variëteit in Label Rouge-pluimvee en daarmee ook in smaak en bite.

Sprekers

Dick Veerman van Foodlog geeft een toelichting op het ontstaan van het label. Patrick Luk, importeur Luiten Food in Stompwijk, vertelt over de verschillende soorten en smaken zoals Luiten die op de Nederlandse markt brengt. Martin Clarenbeek van de Franse kipverwerker LDC geeft de deelnemers een beeld van de processen en slacht van de dieren en licht vanuit de Franse markt de verschillende smaakbelevingen binnen Label Rouge toe. Aansluitend zullen een Franse pluimveehouder en Juliette Protino van het Synalaf op specifieke praktijkvragen ingaan.

Aanmelden

Het webinar wordt georganiseerd op maandag 11 januari en maandag 18 januari en begint stipt om 19.30 uur. Beide avonden zijn hetzelfde. De voertaal is Nederlands. Het Frans wordt simultaan vertaald. Het gratis evenement is speciaal bedoeld voor slagers die hun assortiment willen uitbreiden, poeliers, vleesateliers, groothandels en category- en supermarktmanagers. Deelnemers aan het webinar ontvangen vooraf per post een informatiepakket van Label Rouge. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via deze link.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Berichtgeving over slachthuizen ongenuanceerd

Berichtgeving over slachthuizen ongenuanceerd

Afgelopen week verschenen in de media verschillende berichten over vermeende misstanden in slachthuizen in 2021. “Het is oud nieuws”, reageert Dé van Riet, woordvoerder van Centrale Organisatie voor de Vleessector. “Het is destijds al ruimschoots in het nieuws geweest." Hij noemt de berichtgeving uit de context en ongenuanceerd.

Minder dieren naar Belgische slachthuizen

Minder dieren naar Belgische slachthuizen

Bij onze zuiderburen gingen in 2022 minder dieren naar het slachthuis dan het voorgaande jaar. Statbel spreekt van een opvallende daling bij varkens en kippen. De daling van runderen zette al eerder in.

9 tips om je online zichtbaarheid te vergroten

9 tips om je online zichtbaarheid te vergroten

Als foodverkoper wil je dat je vitrine er ‘gelikt’ uitziet. Maar hoe zit het met de online zichtbaarheid van je zaak? Een goed werkende website en het optimaal inrichten van een Google Bedrijfsprofiel helpt. Webdesigner John-Pierre Cornelissen geeft tips.