Laatste kans om je in te schrijven voor de Gouden Slagersring

6 maart 2018 Karin Geesink-Stegeman

De Gouden Slagersring is een unieke vakwedstrijd, die al sinds 1953 bestaat. Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot en met 10 maart voor 12.00 uur.

In aanmerking voor de Gouden Slagersring komen producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben, waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is. Daarnaast moeten de producten goed te verwaarden zijn en uiteraard ook nog lekker smaken.

Waarom meedoen aan deze innovatiewedstrijd?

  1. Meedoen is goed voor je imago als versspecialist en levert nieuwe klanten op.
  2. Prachtige kans om als ondernemer of medewerker in het slagersambacht je innovatieve karakter te tonen. De productinnovaties worden beoordeeld op innovatie waarde, economische waarde en productkwaliteit.
  3. Speciale Jong Talent Award (<25 jaar)
  4. Beoordeling op 14 maart door een deskundige jury.
  5. Feestelijke en inspirerende uitreiking op woensdag 11 april.

SCHRIJF JE NU IN:

De keuring vindt plaats op woensdag 14 maart bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten. Die dag buigt een zeer deskundige jury zich over de inzendingen. De jury bestaat dit keer uit Nathan Burggraaf (winnaar 2017), Richard den Otter (vakdocent SVO), Dirk Smolders (winnaar Jong Talent 2017), Janine van der Geest (slager in Heemstede) en Jacques Rijk (KNS). De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

Aanmelden kan nog tot met 10 maart voor 12.00 uur.

button_schrijf-je-hier-in-voor-de-gouden-slagersring-300x23

Van Trigt roept jongeren op mee te doen

Ook in 2018 staat de wedstrijd open voor jonge deelnemers onder de 25 jaar, die kunnen meedingen naar de Jong Talent-prijs. Paul van Trigt, zelf tweemaal winnaar van de Gouden Slagersring, roept jongeren op deel te nemen aan de wedstrijd.

‘Er is steeds meer interesse onder de jeugd. Dat is een goede ontwikkeling, maar we merken dat ze het soms moeilijk vinden om dat laatste stapje over de drempel te zetten om zich aan te melden’, zegt Van Trigt. ‘Dat is jammer, want ook als je niet wint, brengt een wedstrijd je heel veel.

Lees ook: Dirk Smolders: ‘Het winnen van de Jong Talent-prijs heeft mij veel contacten opgeleverd’

De prestigieuze wedstrijd om de Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met SVO vakopleiding food en de broederschap van de Gouden Slagersring en KNS.

Altijd op de hoogte blijven?