Kwaliteit begint bij de oorsprong bij Verstegen

4 augustus 2016

Hoe meer je weet van de oorsprong van onze kruiden en specerijen, hoe meer je geniet van het koken en proeven. Want bij Verstegen investeren we niet alleen in kwaliteit, maar ook in biodiversiteit en eerlijke handel in de landen waar onze producten vandaan komen. Op deze manier kunnen we voor u de mooiste smaken creëren.

GOEDE PEPER is als goede wijn

Het klimaat en de grond bepalen de kwaliteit van peper. Net als bij wijn. Heuvelachtig, 28 graden en weinig regen zijn de ideale omstandigheden. Dat proef je aan onze aromatische witte Muntok peper uit Banka en onze pittige zwarte Lampong peper uit Zuid-Sumatra.

SMAAKT heerlijk, VOELT goed

De mooiste peper komt van de mooiste eilanden in Indonesië en dat moet zo blijven. Daarom investeren we in kennis en middelen voor de boeren. Zodat ze minder bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruiken, hogere opbrengsten hebben en de prachtige biodiversiteit op het eiland behouden blijft.

Van GROEN BESJE naar WITTE DIAMANT

Witte peper is de rijpe bes van de peperplant. Na 5 tot 7 dagen weken in stromend water wassen we de schil weg en komt een blank peperbolletje tevoorschijn. Voor de beste kwaliteit wassen we de bolletjes nog een keer en selecteren we alleen de besjes die aan alle eisen voldoen: de Superior White Diamond. Deze is aromatisch en pikant met een zoete nasmaak.

Laat je de groene peperbes zorgvuldig drogen, dan krijg je zwarte peper. Met z’n ruw pittige smaak is die scherper dan witte peper. In onze potjes vind je de zwarte Lampong peper uit Zuid-Sumatra. Met z’n kleine, compacte besjes is hij de favoriet van de grootste chefs ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven?